Lifestyle

Szinte biztos, hogy te sem tudod ennek a 10 magyar szónak a jelentését: az emberek 98%-a elbukik ezen a teszten!

Vajon te hány olyan régi magyar szó jelentését ismered, melyeket ma már szinte egyáltalán nem vagy alig használunk, hiszen kikoptak a köztudatból? Tesztünkből most kiderül!

Most kiderül, mennyire vagy penge!

Mint ahogyan azt már korábban is pedzegettük, a magyar nyelv az egyik legnehezebb a világon, ám amennyire bonyolult és egy külföldi számára nehéz megtanulni, annyira szép és változatos is. Szókincsük ugyanis rendkívül gazdag, így remekül ki tudjuk magunkat fejezni szépen és változatosan szinte minden szituációban. Vannak azonban olyan régen használt, mára már nem túl divatos kifejezések és szavak, melyek olyannyira kikoptak a köztudatból, hogy csak kevés magyar ember tudja a jelentésüket, és akadnak köztünk olyanok is, akik egyáltalán nem is hallották őket soha. Vajon te tájékozott vagy a nagyszüleink, dédszüleink korából származó szavakkal is? Tesztünkből most kiderítheted, lapozd fel galériánkat a mini szó-kvízünkért!

A következő két oldalon 10 régi magyar szót, tájszót találsz – az lesz a feladatod, hogy megfejtsd a jelentésüket. Fogj egy papírt, írd fel a számokat 1-10-ig, majd a megszámozott szavakkal megegyező szám mellé vesd le az első gondolatod, ami eszedbe jut a szóról és annak jelentéséről. Galériánk negyedik és ötödik oldalán találod majd a pontos megfejtéseket!
Kattints a további képekért!

Szeretnél több juttatást a munkádért cserébe, de nem vagy benne biztos, mire alapozhatod a kérésed? Ha az alábbi 5 állítás többsége igaz rád, érdemes a főnöködhöz fordulnod, mert megérdemled a fizetésemelést.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.