Lifestyle

Fogadjunk, hogy te sem tudod ennek az 5 magyar szónak a jelentését: az emberek 95%-a elbukik ezen a teszten

Vajon te ismered a régen használt, mára a köztudatból már kikopott magyar tájszavak jelentését? Most kiderül!

Teszteld magad!

Szokás mondani, hogy a magyar nyelv az egyik legszebb a világon, nem véletlenül: gazdag szókinccsel rendelkezünk, mi magyarok, nyelvünk változatos, kellően nehéz, segítségével azonban gyakorlatilag bármit ki tudunk fejezni. Helyesírásunk és nyelvtanunk különleges, a magyar nyelv árnyalt, hangzása pedig hihetetlenül páratlan, egyszóval nincs még egy ilyen a világon, na persze ez gyakorlatilag bármelyik nyelvről elmondható, ám az már nem, hogy hasonlítani nem igazán lehet semelyik másikhoz. A régi magyar szavak jelentése viszont még rajtunk is kifog olykor, nem véletlenül: szókincsünk hihetetlenül gyorsan változik, így bizonyos szavakról sokan még csak nem is hallottak, ezért jelentésüket sem tudják, pedig egyes szavakat régen szinte minden nap használtak őseink. Vajon te hányat ismersz közülük? Tesztünkből most kiderítheted, lapozd fel galériánkat!

Mini szó-kvízünkben 5 szót mutatunk majd: fogj egy papírt és egy ceruzát, és írd le, hogy szerinted mit jelentenek a következő oldalon található szavak. Hogy helyesen tippeltél-e, azt galériánk harmadik oldaláról megtudhatod, ott találod majd a megfejtéseket!
Kattints a további képekért!

A nyugati numerológia szerint - aminek alapjait az ókori görögök rakták le közel 2500 évvel ezelőtt - a születési dátuma alapján mindenkinek van egy életút száma, amely egyéni jellemzőkkel ruházza fel „viselőjét”. A szám alapján nemcsak azt lehet megmondani, milyen ember vagy, hanem azt is, mi az 5 legnagyobb erősséged.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.