Lifestyle

Te jól csináltad eddig? Kiderült, milyen gyakran kellene leolvasztanunk valójában a fagyasztót

Ahhoz, hogy a mélyhűtő minél hosszabb ideig végezze jól a dolgát, bizonyos időközönként rá kell szánnunk magunkat a kitakarítására, amihez kihagyhatatlan lépés a leolvasztás.

Az egyik legrosszabb házimunka, de muszáj megcsinálni

A fagyasztó és a hűtő leolvasztása senkinek nem a kedvenc feladata, ha házimunkáról van szó, hiszen nem lehet letudni fél óra alatt, az olvadás ugyanis igényel pár órát, mindeközben pedig folyamatosan fel kell törölni a vizet. Emellett vannak még olyan feladatok, melyekre érdemes rendszeresen időt és energiát fordítani – a megfelelő higiéniához például az is fontos, hogy legalább kéthetente egyszer mindig törölgessük át a mélyhűtő ajtaját egy tál meleg víz és egy szivacs segítségével. No, de milyen gyakran ajánlott megcsinálni a leolvasztást ahhoz, hogy ne menjen tönkre a fagyasztó? Galériánkban eláruljuk!

Az első és legfontosabb tennivaló a fagyasztó áramtalanítása, majd kiürítése! A mélyhűtőben havonta egyszer leltárt kell tartanunk, átnézni annak tartalmát és kidobni a már lejárt szavatosságú ételeket.
Kattints a további képekért!

Sok olyan élelmiszer van, aminél indokolt a hűtőszekrény használata, hiszen anélkül könnyen megromolhatnak, azonban akadnak kivételek is – cikkünkben eláruljuk, mit nem szabad soha a fridzsiderben tárolni.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Reader's Digest

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!