Lifestyle

Súlyosabb következményei is lehetnek, mint gondolnád: ez történik a testeddel, ha tartósan kihagyod a reggelit

Még a zsúfolt hétköznapok során is érdemes felkelni egy picivel korábban, hogy megadjuk a módját az egészséges és kiegyensúlyozott reggelizésnek. De mit okoz a szervezetünkben, ha tartósan kihagyjuk a nap első étkezését?

Ezért baj, ha elmulasztjuk a reggelit

A reggeli életkortól függetlenül mindenki számára fontos, hiszen az első főétkezés, mely pótolja az éjszaka folyamán felhasznált tápanyagokat, energiát és rengeteg vitamint ad a szervezetnek, fokozza a szellemi teljesítményt, emellett felpörgeti az anyagcserét és az agyműködést. Sokan azonban súlycsökkentés céljából úgy határoznak, tartósan kiiktatják a mindennapjaikból a reggelizést, ugyanis abban reménykednek, hogy így felgyorsítják és hatékonyabbá teszik a fogyást. No de milyen hatással van mindez az emberi testre? Okoz-e károkat a szervezetben, ha nem csillapítjuk az éhségünket ébredés után? Részletek a galériában!

Kutatások kimutatták, hogy nagyon nem tesz jót a szívnek, ha nem reggelizünk. Azoknak, akik kihagyják a nap eslő étkezését, magasabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük, emellett a szívbetegség kialakulásának kockázata is megnő.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.