Lifestyle

Az egész életedet megváltoztatja, ha ezt az apró dolgod megteszed zuhanyzás közben: Úgy érzed majd magad, mintha újjászülettél volna

A test hideg vízbe merítése nem újdonság, hiszen az emberek már évszázadok óta élnek a hidroterápiával, ezt azonban nem lehet otthon csinálni, szakemberhez kell fordulni, aki segíthet. Hideg vízzel zuhanyozni azonban bárki tud otthon is, és máris élvezheti az ebből származó előnyöket.

Eleinte nem esik majd jól, de megéri

Azt egy percig sem állítjuk, hogy hideg vízben zuhanyozni a legjobb érzés a világon, főleg egy fagyos téli reggelen, azt viszont nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy minden kellemetlen másodpercet megér. A hideg víz csodálatos hatással van a testre, most pedig 5 példán keresztül megmutatjuk, miért lesz hálás a tested, ha időről időre beállsz a jeges zuhany alá.

Javítja a vérkeringést és csökkenti az izomfájdalmat Abban a pillanatban, ahogy a hideg víz a testedet éri, a véred kénytelen sokkal gyorsabban keringeni, hogy fenntartsa az ideális hőmérsékletét. A hideg zuhany ideális a sportolók számára is, hiszen sokkal gyorsabban leküzdik a sérüléseket, segít a regenerálódásban. Ezért használják a jeget a zúzódásos testrészekre, ezzel oxigént juttatva az érintett területre. De nem kell ahhoz sérülést szenvedned, hogy egy hidegzuhanyt vegyél, egyszerűen megteheted egy kemény edzés után, amikor a testednek szüksége van arra, hogy újra életre keljen.
Kattints a további képekért!

Forrás: BrightSide Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…