Lifestyle

Posztpandémiás stressz: Te is depressziósnak érzed magad? Nem vagy egyedül

Hamarosan visszakapjuk a 'régi életünket', ám ez nem jelenti azt, hogy azonnal képesek is leszünk visszarázódni a korábbi ritmusba. Sokan úgy érezhetik most, hogy depresszióval, szorongással és pánikbetegséggel küzdenek, ám ez a posztpandémiás stressz is lehet, amely láthatatlan és veszélyes. A szakértők szerint most különösen vigyáznunk kell a lelkünkre, hiszen ha ez nem sikerül, akkor akár egy mentális egészségügyi válság is kilátásban lehet. Te is posztpandémiás stresszel küzdesz? Íme a tünetei!

Depressziósnak érzed magad? Nem vagy egyedül!

Már látjuk a fényt az alagút végén, sőt úgy tűnik, hogy végre egy kicsit nagyobb lesz az életterünk is, ám üröm az örömben, hogy a szakemberek szerint mégsem lesz annyira egyszerű a 'visszaállás' a régi életünk ritmusába. Ennek több oka is van, például az, hogy még soha nem voltunk ehhez hasonló helyzetben - itt gondoljunk a világjárványra - ráadásul a közösségi oldalakat és az online tér világát sem használtuk ki ennyire, mint most, ami a szakértők szerint emberi kapcsolataink hanyattlásához vezethet, hiszen egyre lustábbak leszünk szocializálódni és 'hús-vér' kapcsolatokat teremteni. Ha körbekérdezzük az ismerőseinket, hogy ki, hogyan érzi magát most, akkor vélhetően olyan válaszokat fogunk kapni, mint a(z):

  • "úgy érzem depressziós lettem"
  • "semminek sem tudok örülni"
  • "már a nyitás sem hoz lázba"
  • "kiégtem teljesen a munkámban"
  • "romokban a kapcsolatunk"
  • "ennek soha nem lesz vége"
  • vagy éppen a klasszikus "nincs semmi jó, minek örüljek?"

Hidd el, ezzel nem vagy egyedül, hiszen már egy külön kifejezés is van erre az állapotra, méghozzá a 'post pandemic stress', ami magyarul annyit tesz, hogy 'posztpandémiás stressz'. A mentálhigiénés szakemberek nemrég az aggodalmukat fejezték ki, hiszen a világjárvány következtében az érzelmiválság erősen növekszik, mivel egyre több emberen lesz úrrá a szorongás, depresszió, pánik, vagy éppen más mentális betegség. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: Sofia Alejandra/Pexels

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Csisztu Zsuzsa egy különleges estén van túl. Meg is mutatta a rajongóknak, hogy milyen csodálatosan nézett ki.
Sztárok
Tudvalevő, hogy Meghan Markle színésznőként kereste a kenyerét, mielőtt 2018-ban összeházasodott volna Harry sussexi herceggel. Az esküvőre Rick Hoffman, Meghan egykori színészkollégája is hivatalos...
Sztárok
A 31 éves modell nemrég részletekbe menően elevenítette fel a megrendítő esetet.