Ilyen hatással van ránk a digitális fejlődés - hallottál már a "popcorn agy" jelenségről?

A digitális világ fejlődése és az átalakuló életstílusunk egyre újabb és újabb pszichológiai jelenségeket idéz elő, melyekre eddig sosem volt példa. Ilyen különös jelenségek közé tartozik a „popcorn agy” kifejezés is.

Mi is jelent ez pontosan?

A modern digitális korban az emberi agyat terhelő új kihívásokkal együtt jár a "popcorn agy" jelensége, amelyet az információrobbanás és a folyamatos online ingeráradat okoz. A kifejezés az agy túlzott stimuláltságát jelzi, ami a digitális világ fejlődéséből, az állandó figyelemelterelésből és az azonnali jutalmak iránti vágyból ered. A "popcorn agy" jelenségét 2011-ben David Levy, a washingtoni egyetem kutatója alkotta meg, és azóta egyre gyakoribb problémává vált az emberek életében. A közösségi média, a telefonok és a számítógépek állandó használata mélyreható hatást gyakorol az agyunkra, befolyásolva az információfeldolgozást és az érzelmi reakciókat. Te is gyakran érzed úgy, hogy az agyad információról információra pattog másodpercek alatt, akárha egy éppen pattogásban lévő kukoricászacskó belsejében lennél? A jó hír, hogy erre is van megoldás! Olvass tovább!

A „popcorn agy” kifejezés az állandó digitális ingerek és multitasking hatására alakul ki az emberi agyban. A folyamatos online jelenlét, a számítógépek és okostelefonok állandó használata olyan környezetet teremt, amelyben az agyunk folyamatosan új információkat dolgoz fel és válaszol az érkező ingerekre, ami az agy túlzott stimuláltságához vezethet. Hogy ezt miért is jelent problémát? A „popcorn agy” jelenségének következtében agyunk hajlamos a gyors és felületes információfeldolgozásra, ahelyett hogy mélyreható és hosszantartó figyelmet fordítana egyetlen feladatra vagy gondolatra.
Kattints a további képekért!

Kiszedi a foltokat, sőt, visszaadja a fehér ruhák régi frissességét is.

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
A nyár végén már meg is születhet Justin és Hailey Bieber első közös gyermeke. Előbbi már jó ideje hangoztatta, hogy szeretne egy babát.
Sztárok
A TV2 még nem erősítette meg a pletykákat, de többen már elkezdték kisakkozni, hogy kik lehetnek majd a Farm VIP szereplői.
Fashion&Beauty
A rövidnadrágok idén nyáron újra a divat fókuszába kerültek, számtalan stílusban és hosszúságban. Legyen szó mikro rövidnadrágokról vagy bermuda stílusú darabokról, a választék olyan széles, hogy...