Lifestyle

Minden héten pizzát eszel? Nem mindegy, milyen feltét kerül a tetejére: nagy baj is lehet belőle, ha nem vigyázol

Nem kell nemet mondanod a pizzára, de érdemes arra figyelni, hogy milyen feltéttel fogyasztod.

Mennyire káros a pizza?

A pizza az egyik legnépszerűbb étel, és egyszerűen képtelenség megunni: számtalan változatban létezik, könnyű elkészíteni, tápláló, no meg persze ínycsiklandóan finom – ráadásul legyen szó bármilyen alkalomról, összehozza akár a legkülönfélébb embereket is egy kellemes baráti beszélgetésre. Bárhol is járunk a világban, garantáltan találunk olyan helyet, ahol rendelni tudunk, mi magunk is egyszerűen elkészíthetjük otthon, de akár a mirelit változat is tökéletes választás lehet, ha nem akarunk sokat bíbelődni a vacsorával. Noha nem éppen a legdiétásabb étel, szerencsére kevésbé hagyományos módon, szénhidrátcsökkentett tésztából elkészítve fogyókúra alatt is fogyasztható – persze csak mértékkel. De mi történik akkor, ha valaki rendszeresen pizzát falatozik? Milyen esetben lehetnek egészségügyi következményei, és mire kell vigyázni, ha heti szinten az asztalra kerül?

Az, hogy a pizza mennyire egészséges vagy káros a szervezetre, egyedül attól függ, hogyan készítik el – vagyis nem mindegy, mi kerül a tetejére. Persze érdemes a szelet nagyságára is ügyelni, de elsősorban arra kell vigyázni, hogy milyen feltéttel gazdagítjuk, tápértékét ugyanis leginkább ez határozza meg.
Kattints a további képekért!

Ki ne szeretne a 7 napból 6-on csak pizzát és isteni tésztákat majszolni? Egy lány kipróbálta és beszámolt a tapasztalatairól.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...