Lifestyle

A legtöbb boltból eltűnt a magyarok kedvenc édessége, hosszú ideig készlethiány lesz belőle

A hazai élelmiszerüzletek többségében már nem kapható a Pilóta keksz. A gyártó tartós készlethiányra számít.

Hová tűnt a Pilóta keksz?

Az utóbbi időben eltűnt az élelmiszerüzletek polcairól a legendás magyar édesség, a Pilóta keksz - írja olvasói beszámolók alapján a HVG.hu. A hírek szerint nemcsak a boltokban, de a piaci árusoknál is jelentős készlethiány mutatkozott a kekszből. Magát a szendvicskekszet (nem a vaníliás karikát) 2006 óta Székesfehérváron állítják elő, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft. A HVG.hu kapcsolatba lépett a céggel, s megerősítették, hogy jelenleg tényleg készlethiány van a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és viszonteladói csatornáik "túlnyomó többségét" érinti. Hozzátették: sajnos a probléma belátható időn belül nem is fog megoldódni. "A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák" - írták.

Egy ideig nem fog megoldódni a probléma

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója nyomatékosította: a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszeket érinti, a Pilóta termékcsalád egyéb termékeit nem. „A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára” - mondta Mayer.

A HVG.hu emlékeztetett rá: 2022 májusban több hasonlóan legendás édesség - például a Boci csoki és a Balaton szelet - tűnt el egy időre a boltok polcairól, ez a jelenség viszont a háborúval volt összefüggésben, ugyanis a Nestlé biztonsági okokból leállította egy időre Lvivben található üzemét. A Boci csoki gyártását később Csehországba, a Balaton szeletét pedig Lengyelországba szervezték át.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.