Lifestyle

Egy férfi videóra vette, pontosan hogyan akarták átverni a bankkártyás csalók: Azonnal szakítsd meg a hívást, ha felismered a módszert!

Egy potenciális áldozatnak sikerült videóra vennie, ahogy a bankkártyás csalók megpróbálták átverni. Ha te nem szeretnél az áldozatául esni egy ilyen borzalmas átverésnek, akkor nézd meg a lenti videót és tanulj belőle!

Éberség a legfontosabb

A férfi a saját Facebook oldalán osztotta meg a videót, ami bemutatja, hogyan is zajlik egy ilyen átverés. Szerencsére a videó készítője éber volt és nem dőlt be az átverésnek, azonban még mindig sokakat rászednek ezek a bűnözők.

A csalók eljátszották, mintha az OTP Bank nevében telefonáltak volna, és azt hazudták, hogy két gyanúsnak tűnő tranzakciót látnak, és azért, hogy ezeket meg tudják vizsgálni és le tudják állítani, szükségük lesz a férfi bankszámla adataira. Fontos információ, hogy a férfi azért sem dőlt be a cslaóknak, mert nincs az OTP-nál vezetett számlája, így nem sokat kellett gondolkodnia, hogy ez átverés vagy sem.

Végül a férfi úgy döntött, beleáll a játékba és bediktált pár hamis adatot, majd mikor az "ügyintéző" erre rájött, káromkodott párat és bontotta a vonalat.

Forrás: Naphíre Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.