Lifestyle

Alig 2 hónap és bombaformád lesz ezzel a módszerrel

A Pilates órára első pár alkalommal „lemerészkedő” vendégek szájából gyakran elhangzik a kérdés: „Lehet-e fogyni Pilatesszel?” Az évek óta járó vendégek ilyet már nem kérdeznek. Mert tudják, hogy a Pilatesszel sokkal többet érhetsz el, mint 1-2 kg fogyás! Rendszeres gyakorlásával saját magad legjobb alakja és formája lehet a Tiéd! Szakértőnk, Simonfi Ági klasszikus Pilates mesteredző cikkét olvashatjátok.

"10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után pedig, mintha új testet kaptál volna”

A Pilates nem egy tipikus kardio edzés. Vagyis egy Pilates órán a célod elsősorban NEM AZ, hogy percenkénti szívveréseid számát a zsírégető zónádba megemeld! Sokkal inkább az, hogy a mozdulatok helyes kivitelezését elsajátítva megtanítsd a testednek, honnan és hogyan mozogjon helyesen. S nem csak Pilates órán! Hanem a hétköznapokban is. Ha azt kérdezed tőlem, lehet-e fogyni Pilatesszel, a válaszom mégis csak egy határozott IGEN!

Joseph Pilates híres mondása szerint: „10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után pedig, mintha új testet kaptál volna.” Nagyon igaz! Hogy is néz ez ki fogyás szemszögből?

„10 alkalmat érzel ....” – feszesebbé, ruganyosabbá válik a tested

Eljársz órára. Az első néhány alkalom után azt gondolod, hogy bezzeg mindenki másnak van Erőközpontja, csak épp Te nem „találod” a Tiéd (az Erőközpont a Pilates legfontosabb koncepciója – nélküle nincs Pilates!). Aztán úgy az 5-6. óra tájékán rálelsz a haránt hasizmaidra, s ha az edző azt kéri, „kanalazd be-és fel” a hasizmaid, nem nézel rá értetlenül, hisz már Te is bennfentes vagy! Közös nyelvet beszéltek.

Mi több, tényleg meg is tudod csinálni, amit kér! A 10. alkalomra pedig határozottan érzed, hogy feszesedik a tested, s egyre ruganyosabbá válik. A gerinced, a csípőd. Az eddig kattogó ízületeid szépen beolajozódtak, s valahogy könnyebbé válik az addig szűk nacid cipzárját is felhúzni! A mérleg? Hát, az ugyan nem mutat semmit, de kit érdekel! Bár még senki sem látja kívülről, de Te belülről érzed, hogy ez csak a kezdet! Nagy dolgok vannak itt készülőben!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Womenfitness.net

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.
Sztárok
II. Erzsébetről mindenki tudta, hogy rendkívüli személyiség, egyedülálló vezető, valamint a hazája iránti odaadás és szeretet jelképe volt, ám arra csak kevesen kaptak rálátást, hogyan viselkedett a...