Lifestyle

Rengeteg pénz áll a házhoz, ha ezzel a növénnyel dekorálod az otthonodat: mágnesként vonzza a gazdagságot, és még szép is

A pénzlevelű pileát gazdagságvonzó növénynek tartják, ráadásul nemcsak az anyagiak rendezésében segít, de még jól is mutat a lakásban.

Mit kell tudni róla?

A Pilea peperomioides, vagyis a pénzlevelű pilea – más néven kínai pénznövény – egy szívós, gyom jellegű növény. Levélnyelve zöldes, néha barnás színű, rendszerint 1–17 cm, de néha akár a 30 cm hosszúságú lehet, levelei pedig esetenként akár a 10 cm átmérőt is elérhetik. Eredeti élőhelye a kínai Jünnan tartományban található, azonban ma már csak kis állományban fordul elő, a vadonban veszélyeztett faj, ennek ellenére továbbra is nagy népszerűségnek örvend – ráadásul nemcsak az ázsiai országban, hanem az egész világon az egyik legkeresettebb szobanövény. Az emberek elsősorban különleges, palacsintaszerű, kerek alakú levelei miatt választják, no meg persze azért, mert a feng shuiban gazdagságvonzó növénynek számít, emellett ajándéknak is tökéletes, ugyanis a barátság jelképéül vagy szerencsehozónak is szokták adni.

pénzlevelű pilea

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.