Lifestyle

Átvettük az oroszoktól a vezetést: hazánk világelső lett, de távolról sem örülhetünk

Végre valamiben első a magyar - gondolhatnánk. Csakhogy egy elég súlyos és veszélyes lista élére kerültünk fel, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék.

Magyarország az élen

Az eddig is tudtuk, hogy kis nemzetünk nem veti meg a rendszeres alkoholfogyasztást, de azt, hogy az ebből fakadó betegség miatt világelsők leszünk, mi sem gondoltuk volna. Pedig így történt. A Worl Population Review 2022-es kiadása listázta a top 10 országot, ahol a legnagyobb arányban szenvednek alkoholfüggőségtől az emberek és hazánk bizony a legfelső fokán végzett. Összességében Magyarországon a legmagasabb az alkoholfogyasztási zavarok előfordulása, a teljes lakosság 21,2 százaléka tartozik bele. A nemenkénti eltérések azonban még informatívabbak, a férfiak 36,9%-a és a nők 7,2%-a szenved ebben a betegségben. Ez egy általános tendenciát mutat: a férfiak általában jócskán felülmúlják a nőket mind az alkoholizmus, mind az általános alkoholfogyasztás tekintetében. Tehát a teljes népességre nézve elsők lettünk, ugyanakkor ha külön-külön vizsgáljuk az adatokat, nemekre lebontva, már jobban állunk.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.