Lifestyle

Ez a 3 szobanövény segít megelőzni a penész kialakulását az otthonodban: még a páratartalmat is szabályozzák a házban

Nemcsak gyönyörűek, de még a penészgombával, valamint a páralecsapódással is könnyedén felveszik a harcot ezek a növények, melyek egyben otthonod ékes díszei is lehetnek.

Szerezd be őket a hideg időjárás beköszönte előtt

Mint ahogyan arról nemrégiben mi is beszámoltunk már, a hidegebb idő beköszöntével visszatér az örök probléma a legtöbb házban, méghozzá a páralecsapódás megjelenése az ablakokon, ami sokszor a penész kialakulásához vezet otthonunkban. Az üvegfelületeken képződő vízcseppeket akkor tapasztalhatjuk, amikor a belső, meleg levegő a hideg ablakot éri: ez önmagában véve esztétikailag sem szép látvány, de az ennek következtében megjelenő penész a nagyobb gond, ami számos egészségügyi probléma kiváltó oka. Szerencsére azonban több dolgot is tehetünk otthonunk levegőminőségének és páratartalmának javítása érdekében, például beszerezhetünk olyan szobanövényeket, melyek nem csupán jól mutatnak, de még a páralecsapódás szabályozásában és csökkentésében, valamint a penészedés megelőzésében is segítségünkre lehetnek. Galériánkban három ilyen növényt mutatunk!

A borostyán az egyik, jó értelemben legigénytelenebb szobanövény, ami remekül tisztítja a levegőt, emellett pedig élvezi a meleg és párás környezetet, így kiválóan alkalmas a fürdőszobákba is. Nem igényel túl sok napfényt, jól eléldegél az árnyékban, így ideális azok számára, akiknek ablak nélküli a fürdőszobájuk. A borostyán egyébként a levegőben terjedő penészgombák akár 78 százalékával is hatékonyan megbirkózik, azt azonban tartsuk szem előtt, hogy egyes fajták mérgezőek a háziállatokra nézve.
Kattints a további képekért!

A hidegebb idő beköszöntével visszatér az örök probléma a legtöbb otthonban, méghozzá a páralecsapódás az ablakokon, ami sokszor penész kialakulásához vezet a lakásban. Cikkünkben most eláruljuk, mit tehetsz ellene!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.