Lifestyle

Ezzel a pár száz forintos trükkel örökre búcsút mondhatsz a párás ablakoknak, még mielőtt megjelenne a penész a lakásban

A hidegebb idő beköszöntével visszatér az örök probléma a legtöbb otthonban, méghozzá a páralecsapódás az ablakokon, ami sokszor penész kialakulásához vezet a lakásban. Cikkünkben most eláruljuk, mit tehetsz ellene!

Egyszerű, olcsó és hatékony

Ősszel és télen a hideg idő beköszöntével szinte az összes lakásban elengedhetetlen a fűtés használata, ez azonban egyből az ablakokon megjelenő páralecsapódáshoz vezet, mely során apró vízcseppek képződnek az üvegfelületeken, amikor a belső, meleg levegő a hideg üveget éri. Ezzel nem csupán az a probléma, hogy esztétikailag sem szép látvány, hanem hogy a penész kialakulásához is vezethet, ami mint tudjuk, számtalan egészségügyi probléma kiváltó oka. Szerencsére azonban léteznek már olyan trükkök, melyekkel búcsút inthetünk a párás ablakoknak, ezáltal pedig megakadályozhatjuk a penész megjelenését is otthonunkban. Galériánkban egy pár száz forintos házi praktikát mutatunk, amit mindenképpen megéri kipróbálni, ha eljön az ideje!

Sokan a modern, párátlanító készülékekre esküsznek, ha hatékony páramentesítésről van szó, azonban ezek az eszközök nem olcsók, és sok esetben nem is mindig olyan hatékonyak, mint amit az ember várna tőlük. Ha nem szeretnél sok pénzt költeni erre a problémára, akkor próbáld ki a következő oldalon található filléres trükköt, ami többek szerint éppen annyira hatásos, mint egy páramentesítő készülék.
Kattints a további képekért!

A hasznos, ámbár a házban igencsak idegesítő rovarok garantáltan nem jutnak be többé az otthonodba, ha ezt a trükköt alkalmazod.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.