Lifestyle

Ezekben a fővárosi kerületekben csökkentek az albérletárak az elmúlt időszakban

A KSH-ingatlan.com legfrissebb elemzése rámutat: országszerte és Budapesten is mérséklődni kezdtek az albérletárak.

A honi albérletpiac a számok tükrében

Beszédes adat, hogy az országos átlagos lakbérek csupán 0,8 százalékkal emelkedtek havi összevetésben. Budapesten 0,3 százalékos növekedést mértek, ami jócskán elmarad az előző hónapokban tapasztalt 2 százalékos értékektől - írja a KSH-ingatlan.com kutatása alapján a 24.hu. Hozzáteszik: a budapesti albérleteknél szeptember végén 235 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ami 5 ezer forinttal alacsonyabb a július végiszintnél. Debrecen az első nagyváros, amely elérte a 200 ezres bérleti díjszintet.

"Már a kiadó lakások augusztus végi bérleti díjaiból látható volt, amit most a KSH-ingatlan.com lakbérindex adatai is megerősítettek. Azaz lelassult a drágulás az albérletpiacon. Az országos lakbérek augusztusban az egy hónappal korábbihoz képest mindössze 0,8 százalékkal nőttek, szemben a júniusi és júliusi 2,1, illetve 1,9 százalékos drágulással. Budapesten még markánsabban látható a folyamat, hiszen 0,3 százalékra lassult a havi drágulás üteme a korábbi hónapokra jellemző 2,5 és 1,9 százalékos szintről. A friss adatok arra utalnak, hogy a bérlők már nehezen tolerálnak további számottevő drágulást a piacon" - idézte a 24.hu Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét.
Kattints a további képekért!

A fővárosban idén júliusban a 225 ezer forintot is meghaladhatja a havi bérleti díj, de már Debrecenben is 200 ezer forint körüli árakkal lehet találkozni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Tóth Gabi már Krausz Gáborral is igyekezett háttérbe szorítani a nézeteltéréseket.
Sztárok
Amrita Sérgil indiai festőművészért rengeteg nő és férfi rajongott, ám ő mégis élete végéig elégedetlen volt külsejével, melynek húga volt az oka.
Sztárok
Már nem kell sokat aludni és itt a karácsony, amire természetesen Katalin hercegné is gőzerővel készül – Vilmos felesége mindent igyekszik időben elintézni és beszerezni, ez pedig az ajándékokkal...