Lifestyle

Kezdődhet az őszi bekuckózás - ezt a 11 könyvet ajánljuk hozzá

Kétségkívül az egyik legjobb dolog ősszel bekuckózni egy szuper könyv társaságában. A szeptemberi könyvajánlónk egy igazi vegyes felvágottra sikerült, így bármilyen hangulatban is legyél most, biztosan találsz hozzá megfelelő olvasnivalót. 11 elképesztő újdonságot mutatunk neked, amik közül bármelyik tökéletes választás lehet ehhez a programhoz.

Borsa Brown: Párban Nápolyban

Ha flörtölsz egy nápolyi férfival, annak csak egy vége lehet!

Ha te sem tudod még elengedi a nyarat, akkor Borsa Brown legújabb regénye lesz a tökéletes választás. A pályakezdő FBI ügynök Isabella és a jóképű sikeres nyomozó Matteo kettőse egy szórakoztató, ám emberi lelket boncolgató, perzselő érzelmekkel fűtött nyári történetbe repíti az olvasóját.

A sztori szerint Isabella Taylor szeretett unokatestvére egy nap gyilkosság áldozata lesz. A nyomozás szálai Olaszországba, Nápolyba vezetnek, egy bűnszervezethez. Matteo Mazzola, a jóképű, sikeres nyomozó, az egész életét arra tette fel, hogy harcol a nápolyi maffia, a Camorra ellen. Módszerei sajátosak, hatékonyak, bár felettesei számára sokszor szinte elfogadhatatlanok. Találkozásuk mindkettejük számára rejt kínos és kellemes pillanatokat is. Társként, közösen kellene dolgozniuk, mégis nehezen veszik az akadályokat, hiszen nem csak a szakmai segítséget látják a másikban. Heves érzelmek dúlnak közöttük, a vágyuk pedig egy idő után mindent felülír. Lassan fedezik fel egymás világát, válnak megszállottá ugyanabban az ügyben, és vesznek el a szerelemben. Ám a maffia sem rest üzenni, mert a keményfiúk nem arról híresek, hogy finomkodnak.

fotó: instagram.com/midnight_aurora

Budai Lotti: Amit magammal viszek - Tök-életlen életek 3.

Nem kell magadtól elvenned ahhoz, hogy adni tudj.

A nagy sikerű történelmi regények és a Rizsporos Hétköznapok-sorozat szerzőjeként ismert Budai Lotti a sajátos humorú és közvetlen hangvételű Tök-életlen életek sorozatában mesél összekuszált sorsokról, testi és lelki utakról, önismeretről és önmegvalósításról, egyszóval azokról és azoknak, akik nemcsak az Igazit keresik, hanem a Valódit. Ha kíváncsi vagy a főhősnő - Laura - teljes történetére érdemes lehet az első két résszel kezdened, de akár fejest ugorhatsz a sorozat lezáró kötetébe is.

Laura a poggyászai mélyére ásott, és készen áll arra, hogy eldobja azokat, ahogyan arra is, hogy új életet kezdjen valakivel… Vagy mégsem? Mert egy dolog a csomagok alján démonokra bukkanni, és egészen más megszelídíteni őket, főleg, ha a régi beidegződéseink és a sérüléstől való félelmeink egyszerre lépnek működésbe…Főhősnőnk az útja végére ér egy csodálatos helyen, ahol az ellentétek békésen megférnek egymás mellett, és ami ideális arra, hogy az ember megtalálja önmagát, és valaki másnak is helyet csináljon az életében. Persze kérdés, hogy kinek…

fotó: instagram.com/wonderandread

Ann Cleeves: Fehér Éjszakák

A Shetland című, skót BAFTA-díjas tévésorozat alapjául szolgáló thrillersorozat folytatódik!

Nyárközép van Shetlanden, a fehér éjszakák ideje, amikor éjfélkor is csivitelnek a madarak, és a nap egy percre sem nyugszik le. Bella Sinclair, a festőművész kiállításmegnyitót tart, hogy bemutassa Fran Hunterről készült képeit. A megnyitó helyszíne a Herring House nevű galéria, amely Biddistában található, a sziget távoli, északnyugati szegletében, a beachen. Az eseményt furcsa jelenet tarkítja: egy különös angol férfi sírva fakad, és azt állítja, fogalma sincs, ki ő, és honnan került ide. Az angolt másnap felakasztva találják egy csónakházban. Bohócmaszkot visel. Jimmy Perez, a nyomozó meg van győződve róla, hogy a tettes helybeli. Perezt megerősíti a feltételezésében, amikor Bella unokaöccsét, Roddyt, a zenészt is meggyilkolják. De vajon képes-e pártatlan maradni a nyomozó, vagy Fran Hunterhez fűződő kapcsolata beárnyékolja az ítélőképességét? A napok és az éjszakák egybefolynak: ilyenkor mindenkinek nehezére esik megőriznie az ép elméjét, és a látszatok a valóság helyére lépnek.

A Fehér éjszakák kies helyszínével, bámulatos szereplőgárdájával és lebilincselő cselekményével válik lenyűgöző detektívtörténetté, amely nem erőszakos jelenetekkel teremt feszültséget.

fotó: instagram.com/next21_kiado

Kégl Ágnes: Óriáskerék

Fent és lent itthon és Angliában.

Egy székesfehérvári kislány a nyolcvanas években lakótelepi háztömbjük jellegzetes, fémszagú, összefirkált liftjébe szorulva eltökéli: soha többé nem engedi, hogy rázáruljon a világ.Talán ez az élmény is szerepet játszott abban, hogy a rendszerváltás idején felcseperedő Ági már kiskamaszként is kiapadhatatlan kedvvel, energiával és elszántsággal keresi az önkifejezés és kitörés útjait a balettől a színházon át az éneklésig, hogy aztán húszévesen a sors egy akkor induló valóságshow-ba sodorja. Kégl Ágnes nevét és arcát egy ország ismerte meg, ám ő a tévés szereplésnek köszönhetően arra ébredt rá: az igazi való világ egészen másutt van.

Hogy hol? Ezt meséli el a szerző élete igaz történetében, amely Fehérvártól Budapesten át Angliáig ível, és megannyi élményt, megpróbáltatást, sikert, kudarcot és újrakezdést tartogat.

fotó: instagram.com/kegl_agnes_author

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle