Lifestyle

Meglepő nyilatkozatot tett Navalnij halálával kapcsolatban az orosz elnöki szóvivő

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette, hogy nem az ő hatáskörükbe tartozik a döntés arról, mikor adják ki Alekszej Navalnij holttestét a hozzátartozóknak - írja az MTI.

Mikor zárul le az eljárás?

Alekszej Navalnij, az ellenzéki aktivista halálának körülményeit még vizsgálják, és a Kreml nem tudja megmondani, mikor zárul le az eljárás, s mikor adnak tájékoztatást a hozzátartozóknak.

"Ezt a kérdést nem nekünk kell feltenni. Mi nem foglalkozunk ezzel az üggyel. Ez nem az elnöki adminisztráció feladata" – idézi Peszkovot az MTI.

A Nyomozó Bizottság (SZK) határozatlan időre meghosszabbította az ellenzéki aktivista halálával kapcsolatos nyomozást, és egyelőre nem állapították meg a halál okát. Mindeközben Navalnij anyját és ügyvédjeit nem engedték be a halottasházba hétfőn hajnalban. Az SZK tájékoztatása szerint legalább 14 napig nem adják ki a holttestet, mert ennyi ideig tart a vizsgálat.

Alekszej Navalnij özvegye, Julija Navalnaja nemrég bejelentette, hogy folytatni fogja férje ügyét, és Vlagyimir Putyin elnököt vádolta a politikus halálával, és kijelentette, hogy társaival hamarosan közlik majd haláleset hátterét.

(MTI/Telex.hu)

Rácz András Oroszország-szakértő a saját Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet egy furcsaságra Alekszej Navalnij halála kapcsán.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azt már tudjuk, hogy G.w.M gyermekei számára is szeretné átadni a roma kultúrát, mivel otthon is előtérbe helyezik ezeket.
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.