Lifestyle

Ezek az öregedés leggyakoribb típusai - Ha tudod, melyikbe tartozol, lassíthatsz rajta

Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogyan maradhatunk fiatalosak és egészségesek egyszerre. Nos, egy új tanulmány arra világított rá, hogy ehhez elsősorban meg kell értenünk öregedési típusunkat.

Te melyik csoportba tartozol?

Ma a világ minden táján egyre tovább élnek az emberek, az öregedés viszont továbbra is sokakat aggasztó gondolat. Megállítani természetesen továbbra sem tudjuk, néhány kutató viszont érdekes tanulmányt végzett arra vonatkozóan, milyen különböző öregedési csoportok mentén is zajlanak le a változások az egyes emberek esetében. A kutatók 106 egészséges egyént vizsgáltak 29 és 75 év között, beleértve a vér- és széklet mintavételeket. Eredményeiket megvizsgálva sikerült megállapítaniuk, hogy valójában az öregedés különböző típusainak köszönhető, hogy mindannyian más ütemben öregszünk. Kíváncsi vagy, te mely csoportba tartozol? Olvass tovább!

A kutatók 4 különböző csoportra osztották az öregedést, attól függően, mely vizsgált egyénnek milyen típusú problémákkal kellett szembenéznie az öregedési folyamat alatt. A csoportok a következőek lettek: anyagcsere, immunrendszer, máj és vese. A tudósok szerint minden csoport más egészségügyi problémákat vont maga után, ezért ha rájövünk, mi melyikbe is tartozunk, az sokat segíthet, hogy tudatosan odafigyeljünk egészségünk fenntartására. Lássuk, mi is a különbség az egyes említett csoportok között.
Kattints a további képekért!

Te se válsz meg soha éjszakára a kedvenc nyakláncodtól és gyűrűdtől? Érdemes átgondolnod a döntésedet, akár komolyabb következményei is lehetned az egészségedre nézve.

Leadfotó: 123rf, forrás: brightside.me

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!