Lifestyle

Ha neked is a zöld a kedvenc színed, most jól figyelj!

A kedvenc színed nemcsak a személyiségedről árulkodik, hanem a párkapcsolatod minőségéről is, de ha ismered a jelentését, kiaknázhatod a színhez köthető energiákat is.

A zöld szín szimbolikája

Mindenkinek megvan a maga asszociációja a színekkel kapcsolatban. Egyeseknek a zöld színről a rétek és mezők jutnak eszébe, másoknak meg az irigység vagy a féltékenység. „A színszimbolika erősen kötődik a kultúrához és a tudatalattihoz, de akár a személyes élményekhez is, különösen az érzelmi alapú élményekhez" - magyarázza Leigh Ann Romano Rogers pszichológus.

A zöldellő domboktól a levelekkel teli fákig a természet bővelkedik a zöld különböző árnyalataiban. Ahogy Rogers elmagyarázza: „A zöldet gyakran a természettel, a növényekkel, a fákkal és a fűvel társítják, és ezért a leggyakoribb jelentése a béke, a csend, a nyugalom és a kikapcsolódás – amit sokan automatikusan és tudat alatt éreznek is, amikor a szabadban vannak.”

De mit árul el rólad vagy a párkapcsolatodról az, ha a zöld a kedvenc színed?

Kattints a galériára!

Mit jelent egy álomban a zöld szín? Az álmok betekintést nyújthatnak tudatalattinkba. „A zöld megjelenése álomban a megértés, a haladás, a növekedés vagy a továbblépés vágyát sugallhatja, vagy éppen fordítva, a nyugalom, a kényelem vagy a stabilitás iránti igényt az életedben.” - mondja Rogers a mindbodygreennek. Bár a zöld szín sok mindent jelezhet, nincs egységes válasz az álomfejtés esetén. A szakértő szerint egy színt köthetsz emlékhez, tapasztalathoz, helyhez is, ezért elsősorban azt vizsgáld meg: neked mit jelent a zöld a szín, és mit juttat az eszedbe.
Kattints a további képekért!

A japán kockatesztet pszichológusok fejlesztették ki 2000-ben: ez az egyik legjobb személyiségteszt, amely a tudatalattid rejtett információit igyekszik előhívni. Adsz neki egy esélyt?

leadkép: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!