Lifestyle

Rájössz, milyen titkos számsort rejt az ábra? 140-es IQ alatt mindenkinek beletörik a bicskája

Egy újabb rejtélyes - és persze pokolian szórakoztató - optikai illúzióval teszteljük intellektuális képességeidet, éberségedet és kitartásodat.

Rejtett számsor

Az internet népe már régóta az optikai illúziók "fogságában" él. A közösségi médiában gombamód szaporodó - és a rengeteg megosztásnak köszönhetően intenzíven terjedő - feladványok több okból is emlékezetesek és szórakoztatók. Egyrészt mindig különleges, sokatmondó élmény szembesülni azzal, hogy mennyire tökéletlen a látásunk, mennyire el vagyunk veszve a különböző irányokból érkező, az elménket szakadatlanul ostromló vizuális ingerek tengerében, és hogy milyen gyorsan tud porrá omlani az illúzió, miszerint biztos tudással rendelkezünk a világ jelenségeit illetően. Elég egy optikai csalódás, és máris azzal szembesülünk, hogy érzékeinket - melyeket, úgy hittük, élesre csiszolt az idő meg a rutin - mennyire nem megfelelően működnek. Aztán persze ott vannak azok az illúziók is, melyek saját életünkkel, személyiségünkkel - esetenként jövőnkkel - kapcsolatban szolgálnak értékes tanulságokkal.

Mindenesetre a Twitteren most egy újabb csodamód izgalmas feladvány kezdett terjedni. Az alábbi fotón egy hatalmas kört láthatsz, melyet fekete-fehér, örvénylő mintázatok töltenek ki. Ezek már önmagukban is tökéletesen alkalmasak arra, hogy elvonják a figyelmed, de ha tényleg éber vagy, magad is észreveheted, hogy a kör középpontjában egy titkos számsor rejtőzik. Meg tudod nevezni a sorban szereplő összes számot? Szánj némi időt a feladatra, ne kapkodj el semmit!

Fotó: Twitter

Ha azonban elkészültél, lapozz tovább a megoldásért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.