A növényi tojáshelyettesítők – mint az aquafaba (vagyis a csicseriborsó főzőleve) – ideálisak a sütéshez, például habcsók vagy piskóta készítéséhez. A chia- vagy lenmagpép tökéletes kötőanyag péksüteményekhez vagy palacsintákhoz, míg a sárgaborsó-fehérjéből készült alternatívák omlettekhez és rántottához lehetnek kiváló választás. Ezek a helyettesítők nem tartalmaznak koleszterint, alacsony a zsírtartalmuk, ráadásul környezetbarátabb megoldást kínálnak, mint a hagyományos tojás.
2/5
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Tojás: koleszterintől mentes alternatívák
A növényi tojáshelyettesítők – mint az aquafaba (vagyis a csicseriborsó főzőleve) – ideálisak a sütéshez, például habcsók vagy piskóta készítéséhez. A chia- vagy lenmagpép tökéletes kötőanyag péksüteményekhez vagy palacsintákhoz, míg a sárgaborsó-fehérjéből készült alternatívák omlettekhez és rántottához lehetnek kiváló választás. Ezek a helyettesítők nem tartalmaznak koleszterint, alacsony a zsírtartalmuk, ráadásul környezetbarátabb megoldást kínálnak, mint a hagyományos tojás.