Nem fogysz, pedig mindent megteszel? Ez a 10 dolog lehet az oka

Mindent elkövetsz, mégsem indul be a fogyásod? Vagy épp megállt és nem tudod hogyan indítsd be ismét? Nézd meg a leggyakoribb okokat, hátha nálad is az egyikben van a probléma gyökere.

Miben van a hiba?

Sokszor választasz teljes kiőrlésű termékeket, igyekszel egészségesen főzni, kipróbálsz mindenféle edzésmódszert, rendszeresen futsz és jógázol, ritkán sütizel és mégsem fogysz a megfelelő ütemben. Ismerős? Sajnos nem vagy ezzel egyedül. Éppen ezért olvasd el a sikertelen fogyás 10 leggyakoribb okát - talán megkönnyíti a helyzeted!

1.) Nem iszol elég vizet

A víz mindamellett, hogy hidratál, segíthet a fogyásban is. Ennek egyszerű oka van. Ha étkezés előtt (kb. 15-30 perccel) megiszol több adag vizet, feltölt, és így kevesebb ételt veszel magadhoz. Ráadásul sok esetben, amikor azt hisszük, hogy meg tudnánk enni egy fél disznót, valójában csak szomjasak vagyunk. Próbáld ki, hogy mielőtt egy kis nasiért nyúlsz, húzz le 1-2 pohár vizet. Hátha segít kordában tartani az felesleges evést. A cukros italok helyett is válassz inkább sima vizet. Figyeld meg, hogy a fáradtságot is mérsékli. A napi adag 1 liter víz/20 testsúlykilogramm.

2.) Túleszed magad egészséges nasikkal

Mogyoró, dió, avokádó, olívaolaj, teljes kiőrlésű tészták, stb. Ismerősek? Arra figyelj, hogy attól, hogy ezek egészséges dolgok, nagy mennyiségben ugyanúgy úszógumikhoz vezetnek. Bánj mérsékelten ezekkel is. Nézd meg ezt a videót, amin 200 kalóriás kaják vannak, és látni fogod, hogy valamiből óriási adagot is ehetsz, de van, amiből csak pár szemet.

3.) Azt hiszed eleget sétálsz a kutyáddal

Oké, néha csak annyira van időd, hogy egy negyed óra alatt pisi, kaki (mármint a kutya), és már rohantok is vissza a lakásba. De mit szólnál, ha a kutyádra mint edzőpartnerre tekintenél? Én nagyon sokat jártam a tó körül futni a kutyámmal, és elhiheted, mindketten iszonyatosan élveztük. Egy próbát megér! Ha a szabadba mész sportolni, vidd a kutyust is, hálás lesz a mókáért, és motivál is. Ha pedig futásról van szó, még a tempót is adagolja. Ráadásul a kalóriák is csak úgy olvadnak, miközben jól érzed magad!

Nézd meg a maradék 7 okot, hátha azok között van a mumusod!

Fotók: funzine.com, hollylegare.com, expertrain.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!