Földönkívüli élőlényt találtak a Jupiter egyik holdján? Teljesen felrobbantotta az internetet a felfedezés

A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!

Valami mozog, de nem tudják még pontosan, hogy mi

Az Europa a Jupiter negyedik legnagyobb holdja. Anno még 1610-ben fedezte fel Galileo Galilei. A nevét nem a kontinensről, hanem Európé föníciai hercegnőről kapta.

Az Europa a Földön kívüli élet utáni kutatás kiemelt célpontja lett, miután rájöttek, hogy jég borítja, amely alatt folyékony óceán található. Az Europán több víz van összesen, mint a Földön, csak az a kérdés, hogy van-e elég ásványi anyag és oxigén az élethez.

Most a Juno űrszonda megdöbbentő felfedezést tett. A galériánkban megmutatjuk, hogy mit látott!

Galileo Galilei olasz tudós fejében természetesen nem fordult meg, hogy olyan égitestet fedezett fel, amin akár élet is lehet. Feltételezik, hogy az oxigén a bolygón a napsugárzás hatására a jégkéregből keletkezik, melynek során a vízjég oxigénre és hidrogénre bomlik.
Kattints a további képekért!

A NASA mindig látványos videókat szokott készíteni az embereknek. Most ismét olyan témát vettek elő, ami mindenkit érdekel.

Leadfotó: NASA

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás
Rengeteg kutatás vizsgálta már, milyen hatással van az emberekre, ha repülés közben alkoholt fogyasztanak. Ismét nem túl biztató adatok láttak napvilágot.
Sztárok
Aki ott volt a Coldplay Puskás Arénás koncertjén, az tudja, hogy felejthetetlen élményt nyújtott a zenekar, ami egy életen át el fogja kísérni a rajongókat.
Lifestyle
Jelenleg is harmadfokú hőségriadó van érvényben, ezért nem árt tudnod, milyen színű ruhákat hordj, hogy minél kevésbé szenvedj a melegtől, ha épp a városban vagy más napos helyen van dolgod, ahol...