Szinte minden kertben megjelennek ezek a kártevők, de ezekkel az olcsó alapanyagokkal el tudod űzni őket

Egyre több a napfényes órák száma, és sokan innentől kezdve a kertjükre koncentrálnak. Azonban megjelenhet egy kártevő, ami nagy fejfájást tud okozni.

Ezekkel a konyhádban is fellelhető alapanyagokkal tudod elűzni őket

Milyen kártevő ronthatja el a keményen összerakott munkánkat a kertben? Hát ez nem más, mint a meztelen csiga, ami szinte bárhol megjelenhet.

Magyarország területén jelenlegi ismereteink szerint 26 házatlan- vagy meztelen csiga faj fordul elő, közülük 10 faj esetenként kártevőként is ismert.

Ezek a zavaró puhatestűek gyorsan elpusztíthatják a gondosan ápolt zöldségeket, és káoszt okozhatnak a szép virágoknál is. A galériánkban megmutatjuk, milyen olcsó trükköket kell bevetni ellenük!

Sok kertész humánusabb módszereket választ a meztelen csigák elrettentésére. Az egyik ilyen olcsó alapanyag a Mirror listáján a kávé. Ezzel mi imádjuk indítani a napot, a meztelen csigák azonban utálják. Minél nagyobb koffeintartalmú kávét szórunk szét, annál hatékonyabb lesz.
Kattints a további képekért!

Te is arra vágysz, hogy a rózsabokrok tele legyenek színes virágokkal, és mesés illatot árasszanak az egész kertben? Akkor semmiféleképpen se dobd ki ezt a konyhai hulladékot, ugyanis csodákat művel a növénnyel!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre,...
Lifestyle
A legtöbben bevásárlás után szinte mindent bepakolnak a hűtőbe, ez azonban nagyon rossz szokás, ugyanis vannak bizonyos élelmiszerek, amikre ártalmas a hideg levegő.