Ezért nem mindegy, hogy milyen színű mosogatószivacsot veszel: ezt jelentik a különböző árnyalatok

Gondoltad volna, hogy nem csupán dizájn céljából készítenek többféle színű mosogatószivacsot, hanem bizony haszna is van a különböző árnyalatoknak? Nos, cikkünkből most kiderül, mi a különbség a sárga, kék vagy épp zöld szivacsok között!

Fontos, milyen színű szivaccsal mosogatsz

A mosogatás egyáltalán nem tartozik a háziasszonyok kedvenc teendői közé, ami nem is meglepő, hiszen senki sem áll szívesen órákig a konyhában egy-egy nagyobb családi ebéd vagy vacsora után az edényeket mosogatva és súrolva, főleg nem a mostani rekkenő hőségben. Márpedig nem mindenki olyan szerencsés, hogy egyszerűen bedobálja a piszkos tányérokat a mosogatógépbe, az pedig elvégzi helyette a munkát. Egy biztos: a mosogatáshoz elengedhetetlen a jó minőségű mosogatószer, valamint egy szivacs, aminek dörzsis felével el tudjuk távolítani a makacs szennyeződéseket is. De abba belegondoltál már, hogy vajon miért kapható az áruházakban annyiféle színű mosogatószivacs? Az oka jól jöhet számodra is, ha eddig még nem tudtad erre a jelentéktelennek tűnő kérdésre a választ. Egyet elárulhatunk: ahogyan a Mindmegette is írja, nem esztétikai célból csinálnak különböző árnyalatú szivacsokat – galériánkban olvashatod a további részleteket!

A szivárvány minden árnyalatában kapható ma már mosogatószivacs, de a leggyakoribb talán a sárga, a rózsaszín, a kék és a zöld.
Kattints a további képekért!

A levéltetvek kifejezetten olyan rovarok, melyekkel egy kertkedvelő sem találkozik szívesen, márpedig nagyon nehéz kivédeni azt, hogy ezek az apróságok ne okozzanak kárt a növényekben és virágokban – szerencsére azonban létezik egy természetes megoldás ellenük.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty