Melyik a te szeretetnyelved az 5 közül? Ezt árulja el a személyiségedről

Az emberek különbözőek, és mindannyiunknak más a szeretetnyelve, amelyen keresztül a leginkább megéljük és értékeljük a szeretetet.

A tiéd mi?

A szeretet univerzális nyelv, de mindannyian másképp érezzük és fejezzük ki. Talán tapasztaltad már, hogy míg te egy szívből jövő szótól elolvadsz, partnered inkább egy apró ajándéktól érzi magát szeretve. Miért van ez így? A szeretetnyelvek fogalmát Dr. Gary Chapman, párkapcsolati szakértő és tanácsadó dolgozta ki, aki hosszú éveken át dolgozott párokkal, hogy segítsen nekik megérteni egymást és erősíteni kapcsolataikat. Chapman "Az öt szeretetnyelv: Egymásra hangolva" (The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate) című könyvében bemutatja az öt alapvető módot, ahogyan az emberek szeretetet adnak és kapnak.

Chapman elmélete szerint minden embernek van egy elsődleges szeretetnyelve, amelyen keresztül a leginkább érzi és értékeli a szeretetet. Ha megértjük saját és partnerünk szeretetnyelvét, könnyebben kommunikálhatjuk érzéseinket, és mélyebb, tartalmasabb kapcsolatokat építhetünk ki. A galériában bemutatjuk az öt szeretetnyelvet, és felfedjük azt is, mit árul el rólad, ha valamelyik ezek közül a tiéd.

1. Elismerő Szavak Azok, akik az elismerő szavakat részesítik előnyben, számára a dicséret, a bátorítás és az érzelmes szavak a legfontosabbak. Ezek az emberek szívesen hallják, hogy szeretik őket, értékelik a munkájukat, vagy épp csak egy kedves megjegyzést kapnak. Mit árul el rólad? Ha ez a szeretetnyelved, valószínűleg érzékeny és empatikus vagy. Fontos számodra az őszinteség és az érzelmi közelség. Könnyen megérzed mások hangulatát és igényeit, és szavakkal igyekszel támogatni őket.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF

Marie Claire

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Hét különbséget kell felfedezned a két, első látásra tökéletesen egyforma ábra között.
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.