Lifestyle

Ilyen a személyisége annak, akit Milánnak hívnak - A grafológus elemez

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Milán nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Milán: 1M;1i;1l;1á;1n

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

Szláv eredetű név, jelentése: kedves

A névkezdő „M” betű kapcsolati betűnk, azaz a környezetünkben lévő emberek közé való beilleszkedési igényünket, képességünket, és módunkat mutatja meg.

Az „i” betű magassága jelzi írójának önértékelését, önmagához fűződő viszonyát, valamint az ékezet elhelyezése utal gondolkodásának precizitására, vagy ennek hiányára.

Az „l” a tudás, intelligencia betűje. Hurkos betűként tanultuk írni. Aki gyakran „elfelejti” berajzolni a hurkot ebbe a betűbe, azt nem sok öröm, dicséret érte tudásával, vagy tudásvágyával kapcsolatosan. Az „l” betűt nem csak a tanulás, hanem a tanítás betűjeként is számon tartja a betűszimbolika. Aki a középzóna (a, o, m, n, v, s, i, stb.) területén belül „keresztezi” a két hurokszárat, az jól tud tanítani, vagyis ismereteit mások számára érthetően tudja továbbadni, elmagyarázni. Akkor viszont, ha a két hurokszár nem keresztezi egymást, mert 1-2 mm vonalhiány keletkezik, így a hurokterület nem záródik, ez feledékenységre utaló jelzés az írásban.

Az „á” és az „a” betűk a munkaterületet, a tevékenység módját és mikéntjét szimbolizálják. Tulajdonosai szeretnek tevékenykedni, szeretik a munkát, örömmel jelentkeznek, ha valamilyen feladatot kell vállalni. Fontos megvizsgálni, hogy az ovál és a „lába” azaz a betű kerek része és a végvonala kapcsolódik-e egymáshoz. Az ovál szimbolizálja az író személyt, a végvonal magát a munkát jelenti. Ha a kettő nem kapcsolódik, akkor a tulajdonos nem igazán kedveli a számára kiszabott feladatot, nem szereti munkáját, vagy éppen munka nélkül van.

Az „m” és az „n” betűk kapcsolati szimbólumok. Nem a párkapcsolatot jelképezik, hanem írójuk a kisebb létszámú, valamint a nagyobb létszámú társaságokhoz fűződő viszonyáról adnak felvilágosítást. Megfigyelhetjük, hogy magasabbra írja-e ezt az első vonalat a többinél. Ha igen, akkor többre tartja magát a környezeténél; ha viszont nem, akkor a többieket értékeli jobbnak saját magánál.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.