Ezekre figyelj, ha egy ideje már nem edzettél, de most újra akarod kezdeni

Gyakran megesik, hogy az ember lánya kiesik a napi edzésrutinból és elmaradnak a mozgással töltött órák, mert épp most nem érsz rá. És holnap sem. És így telnek hónapok. Viszont amikor visszatérsz, figyelj oda néhány dologra.

Csak lassan testtel!

Ha kihagytál pár hónapot, vagy akár csak pár hetet is, nem lehet ugyanonnan folytatni az edzést. Pár hetet még behozhatsz 1-2 hét alatt, de pár hónap már hosszabb időt igényel. Nem kell semmit elkapkodni, szép lassan kezdj bele ismét. Ne onnan, ahol abbahagytad, hanem amennyit bírsz. Mondjuk kezdj pár alkalom kardióval, saját testes gyakorlatokkal, napi 30 perces átmozgató edzéssel és figyelj, mennyit bír a tested.

Melegíts és nyújts

Mindkettő az edzésmunka nagyon fontos része, ám még nagyobb figyelmet kell neki szentelni, ha hosszú idő után ismét edzésbe fogsz. Legalább 15 perces bemelegítés dukál és ugyanennyi nyújtás, így jószerivel sem az ízületekkel, csontokkal, izomzattal, valamint a szív-és érrendszerrel sem lesz probléma.

Fokozatosan

Ahogy egyre jobban bírod, úgy emeld a napi edzésadagodat. Mindig egy kicsit megterhelőbb legyen. Mehet egyre hosszabb ideig, nagyobb intenzitással, több súllyal, amit éppen a kedvenc sportod igényel. Aztán hamarosan eljön a nap, amikor ott folytathatod, ahol abbahagytad.

A következő oldalon is fontos tanácsok vannak!

Fotók: bookboon, dailycupofbloom.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!