Nem a rizs vagy a gomba az: soha ne melegítsd újra ezt az ételt a mikróban – Rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel

Egy bizonyos rákkeltő vegyület termelődhet egy népszerű, a magyarok körében igencsak kedvelt ételben, ha újramelegítjük a mikróban, így nem árt az óvatosság.
Kockázatos az újramelegítése, nem véletlenül
Az újramelegítés a modern konyha egyik legkényelmesebb megoldása: ha maradt a vacsorából, másnap pillanatok alatt felmelegíthetjük, és újra fogyaszthatjuk. A mikrohullámú sütő pedig ideális eszköz erre, hiszen gyors, energiatakarékos, és szinte bárhol megtalálható. Mára azonban egyre több szakértő és kutatás hívja fel a figyelmet arra, hogy bizonyos ételek újramelegítése – különösen mikróban – nemcsak hogy nem ajánlott, hanem kifejezetten veszélyes is lehet az egészségünkre. Sokan hallottak már a rizsről vagy a gombáról mint kockázatos újramelegítendő ételekről, de létezik egy sokkal gyakoribb és talán még népszerűbb fogás, amelyről kevesen tudják, hogy valódi egészségügyi kockázatot rejt magában, ha újramelegítve kerül a tányérra. Galériánkból megtudhatod, pontosan miről is van szó!
Leadfotó: 123rf