Fontos új funkció jelent meg a Messengerben, már nálad is elérhető

A régen várt funkció végre minden felhasználóhoz megérkezett. Többé nem kell aggódni a titkok kiszivárgása miatt.

Titkosítás a Messengeren

A Facebook, vagyis Meta pár éve kezdte el elterjeszteni a végpontok közti titkosítás lehetőségét, amivel megvédhetők az üzenetküldőben megosztott tartalmak. A fejlesztési folyamat azonban kicsit elnyúlt, így a lehetőség csak most, 2022 január végén érkezett meg a felület összes, regisztrált felhasználójához. A funkciót mostantól minden Messenger-felhasználónál, így a magyaroknál is élesítették – adta hírül a hvg.hu. A fejlesztés nagyobb fokú adatvédelmi lehetőséget rejt, miközben a csevegés mikéntje gyakorlatilag semmit nem változik.

A mobilokon használható, biztonságosabb chatet kétféleképpen lehet aktiválni a Messengerben. Az egyik, ha a felhasználó a beszélgetésben felfelé pöccintve ír be valamit. Ilyenkor a beírt szövegek automatikusan eltűnnek az ablak bezárultával.

A másik a titkos kommunikáció, vagyis, amikor a chat úgy indul, hogy a kezdeményező elrejti a partnerével folytatott diskurzust. Ehhez annyit kell tenni, hogy a Messengerben, a jobb sarokban lévő üzenetírás ikonjára nyomunk, majd a felugró menüben, szintén a jobb oldalt található lakat ikont jobbra húzzuk. Ezután már csak azt a partnert kell kiválasztani, akivel beszélgetni szeretnék, ám a korábbiakhoz képest sokkal biztonságosabban: az így zajló kommunikációt ugyanis senki nem fogja látni. Ha akarjuk, csoportot is létrehozhatunk így, és persze hangalapú csevegést is folytathatunk, ugyanilyen feltételek mellett.

A fejlesztés nagy előnye, hogy szinte semmiben nem tér el a rendes chattől: ugyanúgy lehet használni gifeket, matricákat és reakciógombokat is, sőt, a válaszlehetőség is adott.

A Disney + bejelentette, hogy szolgáltatását idén nyártól újabb 42 országban - köztük Magyaroszágon - elérhetővé teszi Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak