Lifestyle

Tovább élnek azok a nők, akik ezt az étrendet követik - Döbbenetes eredménnyel zárult egy 25 éves kutatás

A mediterrán étrend régóta ismert jótékony hatásairól, egy új, átfogó tanulmány pedig ismét rávilágított arra, mennyire sokat is számítanak étkezési szokásaink általános egészségünket és jólétünket tekintve.

Elképesztő hatása van

A tanulmány során több mint 25 000 nőt követve 25 éven keresztül, a kutatók megállapították, hogy azok a nők, akik hűen követték a mediterrán étrendet, jelentősen tovább éltek. Dr. Samia Mora, a tanulmány vezető szerzője szerint a mediterrán étrend követése több mint két évtizeden keresztül egynegyedével csökkentheti a halálozási kockázatot. Az étrend alapja az egyszerű, növényi alapú ételek fogyasztása, mint a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák és az extra szűz olívaolaj. A vörös hús és a finomított ételek minimalizálása, valamint a halak és hüvelyesek fogyasztása szintén kulcsfontosságú. Ha kíváncsi vagy, hogyan alakíthatsz ki egy egyszerűen követhető, változatos mediterrán étrendet és milyen hatással is lesz ez pontosan szervezetedre, olvass tovább!

„Tanulmányunk azt mutatja, hogy a mediterrán étrend követése több mint 25 éven keresztül körülbelül egynegyedével csökkentheti mind a szív- és érrendszeri betegségek, mind pedig a rák kialakulásának kockázatát, melyeket a leggyakoribb halálozási okokként tartunk számon” - mondta Dr. Samia Mora, a tanulmány vezető szerzője. A mediterrán étrend egyszerű, növényi alapú ételekből áll, ahol az étkezések középpontjában a gyümölcsök és zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, babok és magvak állnak, némi diófélével és nagy hangsúllyal az extra szűz olívaolajra. Az olívaolajon kívüli zsírokat, mint például a vajat, ritkán fogyasztják, ha egyáltalán, valamint a cukrot és finomított ételeket is kerülni kell.
Kattints a további képekért!

A kullancsok nem csupán az erdőben vannak jelen, hanem a kertedben is szép számmal fordulnak elő, így érdemes minden praktikát bevetni ellenük, hogy messziről elkerüljenek téged.

Leadfotó: 123rf, forrás: edition.cnn.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!