Lifestyle

Felére csökkentheted nyáron a vízszámládat ezzel a rémegyszerű trükkel

Mindannyian hozzájárulhatunk a fenntartható vízgazdálkodáshoz, amivel nemcsak a bolygónkat védjük, de a vízszámlánk is jóval kisebb lehet.

Védd a környezetet és kíméld a pénztárcádat is idén nyáron

Nemrég már a hővihar fogalma is bekerült a nyelvezetünkbe és egyre gyakrabban hallunk vízkorlátozásokról is. Ezek a szavak nem csupán új kifejezések, hanem figyelmeztető jelek is, melyek arra hívják fel a figyelmünket, hogy a nyári hőség és a vízhiány egyre nagyobb kihívást jelentenek nemcsak a világon, de Magyarországon is. A víz, mint életünk egyik alapvető forrása egyre értékesebbé válik, ezért a háztartásokban is egyre fontosabb a felesleges vízfelhasználás és a pazarlás csökkentése. Szinte bele sem gondolunk, de ha nem zárjuk el a vizet fogmosás közben, akár 3 litert is elfolyathatunk – teljesen feleslegesen. Van viszont egy trükk, amivel kifejezetten a nyári időszakban spórolhatunk sokat. Részletek a galériában!

Tartsuk szem előtt, hogy minden változás kicsiben kezdődik. Első lépésként próbáljunk meg tudatosan bánni a vízzel, például zárjuk el a csapot fogmosás közben, használjunk fogmosáshoz poharat, és csak akkor indítsuk el a mosógépet vagy a mosogatógépet, ha tényleg tele van. A napi tisztálkodáshoz válasszuk inkább a zuhanyzást, hiszen a kád méretétől függően akár száz liter vízre is szükség lehet, ezzel szemben tusolásnál csak 30-40 litert használunk el. Feltéve, ha nem órákon keresztül állunk a zuhany alatt.
Kattints a további képekért!

Elképesztő módszereket eszelnek ki a rablók, hogy eltulajdonítsák értékeinket és az alábbi trükkjükbe te is bármikor belefuthatsz.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával