Ügyesen lopta el a nyugdíjakat a Magyar Posta alkalmazottja, de a végén csak lebukott

A postai kézbesítő okosan tudta, hogy mit kell csinálni. Fel is tudta venni a nyugdíjakat, de aztán elkapták.

Felfüggesztett börtönbüntetés lesz a vége

Ha valamelyik idős szerettünk elhunyt a családban, akkor a gyász mellett még elég sok adminisztrációs dolog is szakad a nyakunkba. Először is kötelességünk az illetékes szervnek jelezni, hogy a rokonunk meghalt, és innentől kezdve a nyugdíját se utalják tovább.

A szabályok szerint a nyugellátás arra a hónapra még jár, amelyben az illető elhalálozott, viszont a következőre már nem.

Az elhalálozás hónapjára járó, a jogosult halála miatt fel nem vett ellátást az elhunyttal közös háztartásban együtt élt házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér ebben a sorrendben veheti fel. Ha nincs az elhunyttal közös háztartásban együtt élő rokon, akkor az örökös veheti fel a nyugdíjat, a halál napjától vagy a hagyatéki végzés jogerőssé válása napjától számított egy éven belül.

A Magyar Posta egyik alkalmazottja ezt is használta ki. A galériánkból kiderül, hogyan hozta össze a sikkasztást.

Az egyik postás úgy döntött, hogy agyafúrtan trükközik picit, és felveszi néhány elhunyt járadékát.
Kattints a további képekért!

Két hatalmas hír robbant a Magyar Postával kapcsolatban mostanság. Mind a kettő kifejezetten fontos, szóval legyünk résen.

Leadfotó: MTI Fotó – Róka László

Oldalak

Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.