Ügyesen lopta el a nyugdíjakat a Magyar Posta alkalmazottja, de a végén csak lebukott

A postai kézbesítő okosan tudta, hogy mit kell csinálni. Fel is tudta venni a nyugdíjakat, de aztán elkapták.

Felfüggesztett börtönbüntetés lesz a vége

Ha valamelyik idős szerettünk elhunyt a családban, akkor a gyász mellett még elég sok adminisztrációs dolog is szakad a nyakunkba. Először is kötelességünk az illetékes szervnek jelezni, hogy a rokonunk meghalt, és innentől kezdve a nyugdíját se utalják tovább.

A szabályok szerint a nyugellátás arra a hónapra még jár, amelyben az illető elhalálozott, viszont a következőre már nem.

Az elhalálozás hónapjára járó, a jogosult halála miatt fel nem vett ellátást az elhunyttal közös háztartásban együtt élt házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér ebben a sorrendben veheti fel. Ha nincs az elhunyttal közös háztartásban együtt élő rokon, akkor az örökös veheti fel a nyugdíjat, a halál napjától vagy a hagyatéki végzés jogerőssé válása napjától számított egy éven belül.

A Magyar Posta egyik alkalmazottja ezt is használta ki. A galériánkból kiderül, hogyan hozta össze a sikkasztást.

Az egyik postás úgy döntött, hogy agyafúrtan trükközik picit, és felveszi néhány elhunyt járadékát.
Kattints a további képekért!

Két hatalmas hír robbant a Magyar Postával kapcsolatban mostanság. Mind a kettő kifejezetten fontos, szóval legyünk résen.

Leadfotó: MTI Fotó – Róka László

Oldalak

Lifestyle
Bár úgy tűnhet, a mosás nem kifejezetten nehéz feladat, akadnak bizonyos hibák, melyekbe olykor még a leggyakorlottabb háziasszonyok is belefutnak, pedig ruháink mellett akár mosógépünket is...
Lifestyle
Teljesen természetes, hogy olykor el-elfelejtünk dolgokat, de gondoltad volna, hogy memóriád és agyad egészségének befolyásolása bizonyos mértékig a te kezedben is van?
Lifestyle
A nagy "só kérdés" továbbra is hatalmas dilemma tárgya, de mi most eláruljuk, hogy melyiket érdemes a konyhádban tartanod. Íme!