Lifestyle

Egy év után növekedett a magyar fizetések értéke, ám ennek mégsem tudunk szívből örülni

Az összképet ugyanis az infláció is jelentékeny mértékben árnyalja.

Még mindig Európa-rekordernek számít a hazai infláció

2023 szeptemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 557 ezer 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 384 ezer 900 forint volt. A bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 14,1 százalékkal, míg a reálkereset – 2022 augusztusa óta először – 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – írja az MTI a KSH adatai alapján.

Noha úgy tűnhet, hogy végre nem mínuszban van a fizetésünk értéke, az összképet jelentősen árnyalja, hogy októberben még mindig kiugróan magas, 9,9 százalékos volt az infláció Magyarországon. A 444.hu mindeközben arról ír, hogy egy átlagbért kereső magyar hozzávetőleg 400 ezer forintot bukott el emiatt egy esztendő leforgása alatt.

A túlköltekezés korában néhány híresség azzal igyekszik példát mutatni, hogy bebizonyítja: akkor is élhetünk teljes értékű, boldog életet, ha nem szórjuk két kézzel a pénzt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.