Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed? Adj esélyt, hogy megváltozzon az életed

Amikor pihenni szeretnénk, behunyjuk a szemünket és csendre vágyunk. Csendre, hogy ne érjen minket semmilyen hanghatás. Létezik azonban egy másfajta csend is - a vizuális - amikor nem látunk semmit… amikor vakok vagyunk, amikor a Láthatatlan Kiállításon vagyunk. (x)

A valóság másik dimenziója

Furcsa, újszerű érzés egy időre megszabadulni a vizuális „zajtól”. Csak tapintása, formája, állaga, illata, és térbeli elhelyezkedése van mindennek. Amit éppen nem tapintunk és nem hallunk, az nincs is. Kiürül a tér, minden felesleges dolog eltűnik, ami a figyelmünket elterelhetné.

Megváltoznak az emberek is… Nem számít, hogy szőke vagy barna, magas, alacsony, jól öltözött vagy kevésbé, hogy milyen színű a táskája, van-e szemüvege. Ezek nem léteznek. Van hangja és érintése. Furcsa? Idegen? Esetleg természetes?

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed?

A Láthatatlan Kiállítás egy olyan különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Ha eljössz, Te is megértheted, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni és, hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.

Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztathatja az életed, az eddigi gondolkodásodat. A láthatatlan utazás speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. Különböző élethelyzeteket mutatunk be, ahol megtapasztalhatod, hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizethetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez.

Láttál már beszélő számítógépet vagy okostelefont?

Használtál már Braille írógépet? Engedd, hogy megmutassák, hogyan változik meg a világ körülötted és hogyan változol benne Te magad is!

A Láthatatlan Kiállítás a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket. A Kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, mely Prágában és Varsóban is várja az érdeklődőket!

Próbáld ki magad te is és engedd, hogy csak az érzékeid vezessenek!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!