Lifestyle

Októberi könyvajánló – 7 izgalmas könyv a borús napokra

Itt a hideg idő, ideje bekuckózni és olvasni! Íme az újdonságok, amelyekkel feldobhatod az unalmas októberi napokat.

Søren Sveistrup: A gesztenyeember

A dán szerző, Søren Sveistrup debütáló regénye A gesztenyeember egy izgalmas pszichothriller, amely Koppenhága külvárosában játszódik. A regény kezdete egy októberi reggel, amikor egy anya megcsonkított holttestére bukkan a rendőrség, akinek feje fölé egy gesztenyebábut helyeztek. A fordulatokkal teli krimiben az író bemutatja a nyomozás részleteit, amelyből kiderül, hogy nem egyszeri esetről van szó: a rendőrség egy sorozatgyilkossal áll szemben, hiszen nem sokkal később egy második nőt is meggyilkolnak. A gesztenye figura elvezeti a nyomozókat egy korábbi áldozathoz, akinek gyilkosa már rács mögött van. De akkor ki gyilkol most, és hagyja ott a bábukat a holttesteknél? A hátborzongató krimiből kiderül! Ha szereted a nyomasztó hangvételű könyveket és a több szálon futó sztorikat, ez a könyv az új kedvenced lesz.

Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Ár: 3 999 Ft

Mona Awad: Nyuszika

A kanadai írónő, Mona Awad első, 2016-ban debütáló, Antilányregény – Felnőtté válás és kilodráma 13 felvonásban című regénye után újabb könyvvel jelentkezett, mely ezúttal a Nyuszika címet viseli. A könyv főszereplője Samantha Heather Mackey, aki egy elit egyetem hallgatója, és akit meglehetősen taszítanak az egyetemre járó gazdag lányok, akik közül a legnépszerűbbek négyfős klikket alkotnak. Mi ebben a döbbenetes? Hogy nemcsak mások szólítják őket Nyuszikának, hanem egymást is ezen a becenéven hívják. Samantha azonban váratlan módon meghívót kap a Nyuszikák hírhedt szalonjába, ami gyökerestül megváltoztatja életét, és események nemvárt sorozatát indítja be: korábbi legjobb barátnője, Ava szép lassan feledésbe merül, hiszen új társasága új barátnőkkel és szokásokkal jár, amibe nem fér bele régi életmódja. Emellett tanulmányait is hanyagolni kezdi, ami veszélyes ösztöndíjára nézve. Mona Awad legújabb könyve akár a modernkori Bajos csajok is lehetne, hiszen a regény itt is az elit, gazdag lányok életét igyekszik bemutatni, és azt, mi történik, ha ebbe az életbe olyasvalaki is belekeveredik, aki soha nem tartozott a sötét, izgalmakkal teli világba.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3 699 Ft

Hedvig Montgomery: Szülői varázslat

A norvég Hedvig Montgomery pszichológusi végzettségéből és családsegítő munkásságából kifolyólag döntött úgy, hogy tapasztalatait összeszedve megír egy olyan könyvet, melyben gyerekneveléssel kapcsolatos tanácsokat oszt meg olvasóival. A skandináv nevelési elvek szerint ugyanis a gyereknevelésre nemcsak akkor van szükség, amikor a gyerek rosszul viselkedik. A sorozat első kötete olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyekből kiderül, mitől boldogabb az egyik gyerek, mint a másik, és mikor, mennyire szabad mérgesnek lenni rájuk. A könyv gerincét a szerző hét lépése adja, amit követve elérhetjük, hogy a gyerekek és a felnőttek jóba legyenek egymással, valamint saját magukkal. A kötet tehát elárulja, mi a legfontosabb feladata a gyereknevelésben az apának és az anyának, így a kiadvány remek kiindulópont lehet kezdő szülőknek is.

Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Ár: 2 999 Ft

Kiss Judit Ágnes: Bűbájoskönyv

Az október a misztikus Halloween hónapja, amihez hangulatában és rejtélyességében tökéletesen passzol Kiss Judit Ágnes könyve, ami a természettel való szoros kapcsolatra helyezi a hangsúlyt, és betekintést enged a boszorkányok titkos és valódi világába. Az írónő elmondja könyvében, hogy mi az, ami egy nőt boszorkánnyá tesz: szó van benne varázslatokról, tanácsokról, valamint a boszorkányság hagyományáról. A könyvet az elbeszélő stílus még személyesebbé és életszerűbbé teszi – még azok számára is, akik nem hisznek a mágiában. Épp miattuk mutatja be Kiss Ágnes Judit azokat a hiedelmeket, melyek tévesen élnek az emberek fejében – ezekről pedig a kötetben lerántja a leplet. Mégis a legfontosabb üzenet, amit az író igyekszik átadni az az, hogy egy boszorkánynak tisztelnie kell mindent, ami él: legyen az ember, állat vagy növény, és élete végéig őriznie kell azt, amit minden nőnek óvnia kellene: a személyes szabadságát.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3 999 Ft

Vanessa Schneider: Halálos tangó

Vanessa Schneider könyvében unokatestvéréről, Maria Schneiderről ír őszinte vallomást. Maria Schneider francia színésznő volt, aki mindössze tizenkilenc éves korában főszerepet kapott Az utolsó tangó Párizsban című Bertolucci-filmben, Marlon Brando partnereként. Azonban a botrányos alkotás karrierjét és magánéletét is megpecsetélte. Az írónő a 70-es 80-as évek Franciaországába nyújt mélyebb betekintést ahol középponti téma volt a nők helyzete és szerepe is. Vanessa saját emlékeiből őszintén mutatja be, hogyan váltak a korszakban a nők szexuális tárggyá, ami unokatestvére életére is kihatott filmszerepe által, mely alkotás rövid időn belül hatalmas botrányt kavart szerte a világban. A film egyrészt a művészi szabadság megtestesülése volt, másrészt viszont a katolikusok az erkölcsi rend mellett igyekeztek kiállni és védeni azt. Az olasz igazságszolgáltatás azonban két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Bertoluccit, Brandót és Schneidert is, rengeteg országban pedig azonnal betiltásra került az alkotás. Vanessa Schneider őszinte vallomása lebilincselően hat az olvasóra, aki képzeletében könnyen be tudja járni Maria Schneider viharos és izgalmakkal teli életét, ezért ha igaz történetre vágysz egy hiteles forrás tollából, ezt a könyvet nem tudod majd letenni.

Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Ár: 3 499 Ft

Linda Polman: A halálsor angyalai

A neves holland oknyomozó újságíró az Egyesült Államok börtöneinek halálra ítéltjeit és hozzátartozóit tanulmányozta több éven át, így könyvében betekintést kapunk azon családok életébe, akiknek el kell fogadniuk az igazságszolgáltatás néha igazságtalan döntéseit. Az ítélet kiszabása és a tényleges kivégzés között körülbelül tizenhat év telik el: ez idő alatt az elítéltek hozzátartozói elkeseredetten, halálfélelemmel várják a végzetes napot, ami örökre megváltoztatja életüket. A könyv az ő történeteiket meséli el, és feltárja a részleteket az Amerika harminckét államában alkalmazott halálbüntetés módjairól is, legyen az villamosszék vagy méregkoktél. Az izgalmas és egyben meghökkentően őszinte írás megrázó részletességgel tárja az olvasó elé az elítéltekben lejátszódó lelki folyamatokat is, akik gyakran ártatlanul várják kivégzésüket. A könyvben szereplő történetek nagy része Texasban játszódik, ahol akkoriban közel 280 elítélt ült halálsoron.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3 499 Ft

Adam Kay: Ez fájni fog

A könyv alapját a szerző naplója adta, amit az orvos hat éven keresztül vezetett, rezidensi éveiben. Adam Kay alkotásában lerántja a leplet arról, milyen is ma a valóságban orvosnak lenni: alacsony fizetés, nehéz és sokszor kiábrándító körülmények, rengeteg stressz és nulla magánélet. A kórházak valóságát bemutató alkotásban Kay saját tapasztalatain keresztül ír arról, milyen volt elvégezni a hat év orvosi egyetemet, majd a rezidensi és szakorvos-jelölti éveket, ami végül eljuttatta őt szakmája csúcsára, és szülész-nőgyógyász vált belőle. Ám karrierjét derékba törte egy tragikus orvosi eset, amely után úgy döntött, végleg otthagyja szakmáját, és forgatókönyvíróként, valamint humoristaként kezdett el dolgozni. A kötet a morbid humor kedvelőinek mindenképp ajánlott: az abszurd történeteket, és az olykor vicces helyzeteket a szerző saját, egyedi stílusával átitatva írta meg, ami egy nem mindennapi mű létrejöttét eredményezte a maga nemében. Adam Kay könyve Nagy-Britanniában bestseller lett 2017-ben, az idei évtől pedig már magyar fordításban is elérhető. Aki kedveli a kórházas filmeket és sztorikat, semmiféleképpen ne hagyja ki, hiszen a könyvön keresztül a leplezetlen, őszinte és komor orvosi világba pillanthatunk bele, amit Kay mégis egy olyan szakmának tart, amit érdemes csinálni.

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3 699 Ft

Krimik, receptek, igaz történetek és történelem - 5 szórakoztató könyv.

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.