Lifestyle

Egyszer s mindenkorra: ilyen időközönként kell kimosni a használt konyharuhát

Sokan úgy tudják, a konyharuhákat elég néhány hetente bedobni a mosógépbe, ám mint kiderült, egészségünk szempontjából érdemes lenne jóval sűrűbben elvégezni ezt a háztartási feladatot.

Nagy baj is lehet abból, ha nem így teszünk

A konyharuhák mindenféle kosznak ki vannak téve, ami csak előfordulhat a konyhánkban – gondoljunk csak a lecsöpögött vízre, vagy arra, hogy főzés után letisztítjuk a pultot, esetleg szárazra töröljük velük a mosogatót. Viszont ezekre a hasznos textíliákra is ugyanúgy kell tekintenünk, akárcsak a törölközőinkre, vagy mi több, a sminkecsetekre, amik szintén nagy igénybevételnek vannak kitéve. Galériánkban eláruljuk, miért fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a konyharuhákra rendszeres mosására, valamint azt, hogyan előzhetjük meg, hogy komoly károkat okozzunk magunknak:

A túl ritkán, vagyis a mindennaposnál kevesebbszer kimosott konyharuha olyan baktériumok tárháza lehet, melyek akár súlyos egészségügyi gondokat is okozhatnak.
Kattints a további képekért!

Az alvásszakértő szerint tévhit, hogy minél magasabb hőfokon mossuk az ágyneműhuzatokat, annál jobb – a szakember úgy véli, bőven elegendő ennél alacsonyabb hőmérséklet is, hogy eltávolítsuk az anyagon vagy az anyagban felgyülemlett szennyeződéseket és baktériumokat.

Leadfotó: Pexels
Forrás: Metro

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!