Kínai asztrológia: konfliktusokat és újdonságokat hoz a január

A Kakas év utolsó hónapjához érkeztünk. A kínai új évbe, amely a Föld-Kutya jegyét hordozza majd, e hónap végén lépünk át. Szakértőnk, Padma elárulja, mi vár ránk a Bivaly havában.

Lassan vége az évnek, és a télnek is!

Az évet és egyben a tél évszakot zárja a Bivaly hava a kínai szolár naptár szerint, amely a kínai asztrológia alapja. Tavasszal – ami már februárban megkezdődik – új év és igazi új, friss energiák érkeznek, nemcsak a természet éledése kezdődik meg. De ne szaladjunk előre, nézzük a Tűz-Kakas évének utolsó hónapját, januárt, amely a Víz-Bivaly jegyében telik.

Egész évben erős üzenet szólt az alázatról, szerénységről, arról, hogy valódi kiválóságainkat mennyire vagyunk képesek a helyén kezelni, és inkább szerényen szabadkozni, ha fény vetült rájuk, semmint büszkén, nagyképűen, esetleg másokat lenézve reagálni. Akik ez utóbbi hibába estek, azok meg is kapták leckéjüket idén, és a kiválóságaikat megvilágító fény rögtön ráirányult valamely szégyenteljes hibájukra is, csakhogy emlékeztesse őket arra, hogy ők sem tökéletesek. Bizony ez az energia januárban még csavarhat egy utolsót rajtunk, így ne engedjünk ki, legyünk figyelmesek, tudatosak, szerények továbbra is – akkor nem kerülünk kényelmetlen helyzetbe. A nagyszerű képességek csak még szebben fognak ragyogni az egész világ szemében, ha még a szerénység is hozzájuk társul!

Január hónapban oppozícióba kerül egymással a Tűz és Víz őselem jin aspektusa, ami kisebb konfliktusokat is magával hozhat. Ilyenkor mindig emlékezzünk rá, hogy valószínűleg ennek nagyobb a füstje, mint a lángja, vagyis, ha látványos is – nem nagy ügy valójában, és a nyomában megjelenő rossz érzések hamar tovaszállnak! Ennek a szembenállásnak köszönhetően kissé meggondolatlanok is leszünk, a szavainknak, ígéreteinknek sem lesz túl nagy súlya, mert előfordulhat, hogy már nem is lelkesedünk azért, ami tegnap még nagyon tetszett, és jó ötletnek tűnt. Ezért jobb ha most nem ígérgetsz, nem teszel fogadalmakat, és nem épp most köteleződsz el hosszútávra. Viszont nagyszerű lehet ez az időszak arra, hogy sok mindent kipróbálj, ami megihlet. Ne bánd, ha másnap már más dolog hívogat, vagy mozgatja meg a fantáziádat! Ez most így van jól. Lehet, hogy éppen ez fog elvezetni valami olyasmihez, amit majd jövőre, a Jang-Föld – Kutya évében kitartóan véghez viszel.

Mire számíthatsz még? Olvass tovább a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!