Ettől lesz különleges a karácsony 3 napja a kínai asztrológia szerint

Szerencsések vagyunk idén, áldásos napoknak nézünk elébe karácsonykor az 5 őselem körforgását tekintve is. Mi lesz igazán nagyszerű, és mire figyeljünk oda tudatosan, hogy valóban szép és békés ünneplésben lehessen részünk? Szakértőnk, Padma elárulja a részleteket.

December 24. - Karácsony előestéje

A nap őseleme a Jin-Fa, állatjegye a Kakas. Milyen energetikát hoznak nekünk?

A kis Jézus születése napján, a várva-várt szentestén valóban velünk lesznek az angyalok, és minden kívánságunkat valóra váltják. Habár vasárnap inkább a vágyak elindításának, égbe postázásának a napja – amelyek természetesen a kedvező, támogató energiáknak köszönhetően meg is valósulnak majd – mégis számíthatunk arra is, hogy a legtöbb ma kapott ajándék igazán szíven talál bennünket, olyasmi lehet, amire már régóta vágytunk. Ennek az energetikának köszönhető az is, hogy a mai szívbéli imádságnak hatalmas ereje van. Itt az ideje leghőbb kívánságainkat – akár az egész emberiség javára – kiküldeni az univerzumba. A karácsony legnagyobb láthatatlan csodája lehet ez a közös imádság, vallásos nézetektől függetlenül, a szívünk közepéből küldve az égbe. A fadíszítés, főzőcskézés, sürgés-forgás közepette szánjatok erre a meditációra is néhány meghitt, csöndes pillanatot!

Ami megnehezítheti a békés ünneplést, az az lehet, hogy túl nagy hangsúlyt fektetünk a külsőségekre, a gyönyörű karácsonyfára, a tökéletesen terített asztalra és professzionálisan szervírozott karácsonyi menüre, de még a külső megjelenésünkre is. Ne feledd, hogy ezek csak külsőségek, és bár ez mindig így van, de ilyenkor különösen igaz, hogy a szeretet ünnepén mi lehetne fontosabb magánál a szeretetnél? Most sajnos könnyen felborulhat ez az értékrend a hiúságra hajlamosító Jin-Fémet hordozó Kakas állatjegy többszöri megjelenésének köszönhetően a nap energetikájában, így nem árt külön odafigyelni erre. Ha nem marad időd a körmöd kilakkozására, ne bánd, és ne bosszankodj miatta! Sokkal fontosabb dolgokról szól ez a nap. A gyerekek például tiszta szívvel és gyönyörűen tudnak karácsonyfát díszíteni – igaz ez akkor is, ha nem figyelnek a díszek harmonikus elosztására, és eltüntetik menet közben a szaloncukor nagy részét.

A büszkeséggel is vigyázz ma, mert ha beleesel a csapdájába, könnyen előfordulhat, hogy odaégeted a karácsonyi pulykát, vagy szétreped a beigli, amit pedig mindig mesterien készítesz. Ma nem szabad páváskodni semmivel, mert a fejünkre lesz koppintva, ha azt hisszük, mi már olyan tökéletesek vagyunk, hogy nekünk mindig minden sikerül. A családtagjainkkal is legyünk ezért elnézőek, kedvesek, ne okoskodjunk fölöslegesen, mert kizárólag emiatt – csúnya veszekedések lóghatnak a levegőben, igazi hajbakapás lehet a nagy karácsonyi ünneplés vége.

Azonban az is fontos, hogy ne hagyd megalázni, kihasználni magad – sajnálom, hogy ilyet kell írnom, de ez is ott lappang a mai nap energiájában. Fontos, hogy tartsd szem előtt a saját érdekeidet, és meghúzd a határaidat. Ne hagyd kizsigerelni magad, sok dolgod közepette kérj segítséget, és ha már teljesíthetetlent várnak el tőled, mondj bátran nemet! Az ünnep bonyolítása közös feladat, nem hárulhat minden egyedül rád. A mai nap Jin-Fa energiája segít téged a megfelelő, diplomatikus kommunikációban. Ha ezeket szem előtt tartod, csodás, valóban meghitt szentestében lesz részed.

Lapozz, hogy megtudd, mit tartogat karácsony első napja!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!