Hamis weboldalakon keresztül szerzik meg a bankkártyád adatait, nagyon résen kell lenni

A szakértők mindig kiemelik, hogy nem szabad bizonytalannak kinéző weboldalakon vásárolni, hiába csábító az ár. Inkább fizessünk többet egy megbízható oldalon, minthogy leszívják a pénzt a bankkártyánkról.

A kínai csalók bevetették magukat

Magyarországon is elszaporodtak az adathalászatra épülő banki csalások. A helyzet annyira súlyos, hogy a kereskedelmi bankok, a Magyar Nemzeti Bank és a rendőrség is folyamatosan közleményekkel bombázza az embereket.

A trükkök alapjai hasonlóak, de mindig csavarnak rajtuk egy kicsit. Aki naív, és kiadja az adatait, annak könnyen levehetik a pénzt a bankszámlájáról.

Most kínai csalók tengernyi embert tudtak behúzni a csőbe. A galériánkban megmutatjuk, hogyan sikerült nekik ellopni a bankkártyaadatokat.

Az SR Labs, egy német kiberbiztonsági cég fedezte fel a csalást, amelyet "BogusBazaar" néven azonosítottak. Ez magyarul gyakorlatilag annyit jelent, hogy ”KamuBazár”, ami így gyakorlatilag találó is.
Kattints a további képekért!

Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle