Lifestyle

Kiderült, hogy a nőket vagy a férfiakat izgatja fel jobban a pornó nézés

A kutatás eredményei még a szakembereket is meglepték.

Felnőtt filmek

Szinte mindenki megtapasztalta már, hogy amikor egy társaságban beszédtémává válnak a pornónézési szokások a nők és a férfiak különböző módon reagálnak. A legtöbb pasi nem kezeli tabuként, sőt, egymással meg is osztják ezeket a tartalmakat vagy a látottakat, míg a nők sokkal szemérmesebbek e tekintetben. Persze, nem mindenkinek nyújt élvezetet az, ha másokat lát szexelni, de az emberek többsége időnként vagy rendszeresen belepillant erotikus tartalmú filmekbe. A szexológusok és szexuálpszichológusok többféle állásponton állnak a pornográfia kérdéskörében. Az egyik tábor szerint a pornó egyértelműen károsítja az egészséges szexualitást, míg a másik nézőpont azon a véleményen van, hogy az igényes, tartalmilag valósághű pornó, mely a nemi aktus mellett az érzelmek ábrázolására is hangsúlyt fektet, akár gazdagíthatja is a szexuális kultúrát. Akárhogy is legyen, a társadalom a pornónézést a férfiakkal azonosítja, de vajon tényleg csak számukra okoz örömet ez a tevékenység vagy a nőket is lázba hozza egy-egy ilyen videó látványa? Német kutatók most neurobiológiai kísérlettel jártak utána az igazságnak. Részletek a galériában!

A németországi Max Planck Biológiai Kibernetikai Intézetben végzett kísérletből kiderült, hogy egyáltalán nem a férfiagy kiváltsága a pornónézés. A különféle biológiai nemű és szexuális irányultságú felnőttek részvételével zajló kísérletben szexuális tartalmú képeket és videókat mutattak meg az alanyoknak, miközben agyhullámaikat vizsgálták egy speciális, agyi aktivitást érzékelő készülékkel.
Kattints a további képekért!

Egyre többen tapasztalnak levertséget, szomorúságot, akár enyhébb depressziós tüneteket is szeretkezés után, de szerencsére van megoldás!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle