Lifestyle

Megdőlt a tévhit: nem igaz, hogy egy kutyaév 7 esztendő - Így számítsd ki, ha tudni szeretnéd, mennyi idős a kiskedvenced!

Bár a gazdik körében általánosan elterjedt, hogy a kuytaévek kiszámításához csupán annyi a teendő, hogy meg kell szorozni az emberi életkort héttel, valójában ennek semmilyen alapja sincs.

Te is rosszul csináltad eddig?

Kutyánk életévének meghatározása nemcsak saját kíváncsiságunk miatt fontos, hanem azért is, mert így megfelelő gondozást nyújthatunk neki az életkora szerint - ez azonban sokkal bonyolultabb, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják. Elterjedt tévhit ugyanis, hogy a kutyaévek kiszámításához csupán az emberi életkort kell megszorozni héttel, ám mint kiderült, ez a módszer egyáltalán nem a legalkalmasabb. Galériánkban eláruljuk, hogyan számolhatod ki helyesen háziállatod életkorát:

A kutya és az ember életkora évről évre változhat kedvence életkorától és méretétől függően. Az American Kennel Club szerint minden kölyök körülbelül 15 emberi évet fog megtapasztalni az első tényleges életévben, míg a második életév további kilenc évet jelent.
Kattints a további képekért!

A kutyák sokféle módon tudják elmondani, hogy mit éreznek, így arra is képesek, hogy kifejezzék, mennyire szeretnek bennünket.

Leadfotó: Unsplash

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...