Lifestyle

Így űzd el vegyszer nélkül a kártevőket a kertedből: ez a fűszer távol tartja a veteményestől a hangyákat és a tetveket is!

Sokan nem is tudják, de egy filléres, szinte mindenki konyhájában megtalálható fűszerrel könnyedén távol tarthatjuk a kertünkben megforduló betolakodókat, akik rendre tönkreteszik növényeinket és veteményeskertünket egyaránt.

Így veheted fel velük könnyedén a harcot

A jó idő beköszöntével minden kertes házban élő egyre nagyobb figyelmet fordít növényeire, na meg persze veteményeskertjére, ám vannak olyan bosszantó betolakodók, akiket nem hat meg az erre irányuló erőfeszítésünk. Ezen idegesítő kártevők közé sorolhatók például a csigák, a hangyák, a levéltetvek, az atkák, a különböző bogarak, vagy éppen a legyek és a rágcsálók, olykor pedig még a macskák. Ezek az élőlények gyakorlatilag pillanatok alatt elpusztíthatnak mindent, amit csak tudnak, így érthető módon sokan egyből az erős vegyszerek után nyúlnak, hogy kiirtsák őket, ám ezek a termékek gyakran egy vagyonba kerülnek, és még a növényeinkben is kárt tehetnek. Szerencsére léteznek vegyszermentes módszerek is annak érdekében, hogy távol tartsuk a kártevőket kertünktől, az egyik ilyen „csodaszer” a betolakodók ellen pedig már valószínűleg a te konyhádban is ott lapul. Hogy miről is van szó pontosan, az galériánkból kiderül!

Talán nem is gondoltad volna, de az egyik legkedveltebb pikáns fűszer, a Cayenne-bors igencsak hasznos fegyver lehet a kertben lapuló kártevők elleni védekezés során. A Cayenne egyik alkotóeleme, a kapszaicin ugyanis természetes riasztó hatással rendelkezik, az olyan kártevők pedig, mint a csigák, a hangyák és a rágcsálók nem kedvelik a bors erős illatát és ízét, így messziről elkerülik azt a területet, amit ezzel szórnak körbe vagy permeteznek le.
Kattints a további képekért!

A legjobb pedig, hogy valószínűleg a te otthonodban is megtalálhatók már azok a kellékek, melyek hatékonyan felveszik a harcot a gyomok ellen.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Több mint százan meghaltak Ninive tartományban, Al-Hamdaniya településen egy iraki esküvőn, amikor tűz ütött ki a bálteremben. Egy új felvételen látható, hogy a lángok másodpercek alatt elterjedtek a...
Sztárok
II. Erzsébet királynő igazán bőkezű volt mindkét unokájával, miután megházasodtak, ám Vilmosnak és Katalinnak jóval nagyobb értékű nászajándékot adott, mint Harrynek és Meghannak, amit utóbbi...
Lifestyle
Valahányszor hazaért a munkából a nő és a barátja, a macskájuk az ajtóban várta őket. Aztán vettek egy háziállat kamerát.