Azt hihetnéd csak konyhai hulladék, pedig csodát tehet a kerteddel ez a lehulló alapanyag

Már vészesen közeledik a tavasz, viszont már így is sokan szeretnek a kertben szöszmötölni. Van is egy trükk, amit érdemes lesz majd bevetni!

Semmiképp se dobd ki ezt a konyhai hulladékot

Rendkívül enyhe a február, és úgy néz ki ez már így is fog maradni a hónap végéig. Persze a nagy kabátot még nem szabad eltenni, de hála égnek minél több időt lehet kint tölteni a szabadban.

A hó ugyebár elolvadt, és a talaj kissé kiszáradt. Ilyenkor megtisztíthatjuk a kertet az elhalt levelektől, gallyaktól és az elszáradt fűszálaktól. Ez is igazából nagyban segíti a kertet újraéledni.

Ilyenkor már fejben is elkezdhetjük tervezgetni, mit szeretnénk elérni a kertben tavasszal. Jó ötlet a kertet tavasszal előkészíteni, kezdve a talajápolással. Ősszel meg kell öntözni, és tavasszal bőséges trágya hozzáadásával meg kell ismételni ezt a kezelést.

Azonban van egy konyhai hulladék, ami legtöbbször a kukában landol, pedig csodákat tud tenni a kertünkkel. Azonban, hogy mi ez, és mire érdemes használni, az a galériánkból kiderül!

A kereskedelmi mezőgazdaságban rengetegszer használjál ezt a konyhai hulladékot, de a háztartásokban a legtöbbször a kukába dobjuk.
Kattints a további képekért!

Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.