Lifestyle

Ezt az 5 hibát semmiképp ne kövesd el a zuhanyzód tisztítása során

Kezdetben minden zuhany káprázatos és csak úgy csillog a tisztaságtól: a csempe szép fehér, a fugák makulátlanok és az üvegajtók teljesen átlátszók. Ám az idő múlásával, akármilyen rendszeresen is takarítod, már soha nem lesz olyan, mint újkorában.

A zuhanyzó alapos tisztítása

Használhatsz bármilyen tisztítószert, súrolhatod akármilyen erősen, a fuga elszíneződésétől szinte lehetetlen megszabadulni. Nem ciki ilyenkor profi szakembert hívni, aki rámutat a hibákra, amelyeket rendszeresen elkövetsz a zuhanyzód tisztítása és karbantartása során, illetve szolgálhat néhány hasznos tippel is, amelyek segíthetnek a probléma megoldásában. Kattints a galériára, ahol a szakértő elárulja, hogy mi az 5 leggyakoribb hiba, ami miatt soha nem lesz elég tiszta a zuhanyzód!

1. Szappan használata Bár jóval olcsóbb és környezetkímélőbb, a szappan olajat tartalmaz, amely keveredik a kemény vízben lévő ásványi anyagokkal, ezért különösen makacs szappanos habot képez. A samponból és a testápolóból is kialakulhat ilyen hab, de ez nem olyan rossz, mint ami a szappanból marad. És minél tovább hagyod, hogy a szappanhab a helyén maradjon, annál nehezebb lesz eltávolítani, később pedig penészedni is kezdhet. Helyette inkább használj mosogatószert, mert az lebontja a zsírt, amelyhez a szappanpenész tapad. Tegyél néhány cseppet egy vödör meleg vízbe, súrold le a kívánt felületet egy ronggyal, majd öblítsd le és hagyd, hogy megszáradjon!
Kattints a további képekért!

Nem hangzik különösebben csábítónak, hogy önként merülj el egy kád fagyos hideg vízben. De mint kiderült, egy egyszerű hideg zuhanynak számos jótékony hatása van a szervezetünkre.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.