Csakis egyféleképpen tárolhatod a kávét a hűtőben: nagy hiba, ha nem így csinálod

A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.

A hosszan tartó frissesség titka

A kávézás a mindennapok szerves része a legtöbb ember számára, ám a fogyasztáshoz kapcsolódó szokások rendkívül változatosak. Ahány ház, annyi rituálé létezik: van, aki reggel rögtön ébredés után kortyol bele a gőzölgő fekete nedűbe, míg mások csak délután vagy a munkanap közepén engedik meg maguknak ezt a kis kényeztetést. Az élénkítő ital elkészítésének módja is egyénenként változik: egyesek a klasszikus filteres kávéra esküsznek, míg mások a kotyogós, esetleg a kapszulás gépek szerelmesei, de a kávé ízesítése is ízlés dolga – van, aki tejszínnel és cukorral, mások feketén, keserűen szeretik. A tárolás is sokféleképpen történhet, az viszont fontos, hogy lehetőleg hűvös, sötét helyen tartsd a kávét, hiszen csak így tudja megőrizni frissességét és aromáját. Ebből kiindulva a hűtőben való tárolás is megfontolandó opció lehet, de van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy elkerüljük a kávé minőségének gyors romlását; részletek a galériában!

A kávé rendkívül higroszkópos, azaz könnyen magába szívja a nedvességet – így abban az esetben, ha az italt nem tárolod helyesen a hűtőben, könnyen felveszi a környezetből a vizet, ami megváltoztatja az ízüket és állagukat.
Kattints a további képekért!

Vitathatatlan, hogy a kávé és a kesudió ízkombinációja nagyszerű tud lenni, ám a szakemberek azt tanácsolják, inkább kerüljük el.

Leadfotó: 123rf

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Rengeteg lájkot és hozzászólást tudnak generálni azok a képek, amiken Krausz Gábor Mikes Annával szerepel. Itt viszont változott a helyzet egy másik különleges személy miatt.
Sztárok
Vicces lenne éppen a királyi család egyik tagját látni a Bridgertonban, nemde? Nos, úgy tűnik, ez nem is lehetetlen!
Sztárok
Egy szempillantás alatt csavarta el a férfiak fejét Brooklyn Decker a Kellékfeleség azon jelenetében, mikor apró bikiniben sétál ki a hullámzó tengerből. A gyönyörű színésznő az utóbbi időben kissé...