Ismerd meg Hüvelyk Pannát, a világ legkisebb lovát!

2015-ben már nem sok mindenre csodálkozik rá a modern kor embere. Felőle akár kétfejű kutyák is potyoghatnak az égből, egy vállrándítással elintézni a dolgot és besétál a munkahelyére. De a következő cikkben szereplő törpeló, Hüvelyk Panna megérdemli, hogy rápillantsanak. Neki még a modern kor embere sem tud ellenállni!

Cukiság dömping

Thumbelina, azaz Hüvelyk Panna 2001 május 1-én született. A világ legkisebb lova, olyan ritka betegséggel született, ami a tenyésztett lovak körében is elvétve fordul elő.

Jótékony rekorder

A mindössze 43 centis lovacska most St. Louisban él, a Goose Creek Farmon, ahol gazdái, Paul, Kay és Michael Goessling viselik gondját. A miniló 2006-ban hivatalosan is a világ legkisebb patás állata lett, a Guiness Rekordok Szövetsége által.

Ám Hüvelyk Panna nem csak azért híres, mert ő a legkisebb a fajtársai közül és nagyon cuki, hanem azért is, mert közhasznú munkát is végez. Gazdái rendszeresen viszik különböző kórházakba és gyermekotthonokba a miniatűr lovat, aki jelenlétével szerez örömet a beteg és árva lurkóknak.

Fotó: YouTube.com, viralnova.com

Oldalak

  • 1
  • 2