Lifestyle

Ennyi szülő tervezi, hogy nem engedi iskolába gyermekét április 19-én

Egy bloggerként is tevékenykedő tanár végzett felmérést a szülők körében.

Komoly szülői dilemma

A tervek szerint április 19-én ismét kinyitják kapuikat az iskolák, s hosszú hetek után újra kezdetét veszi a tantermi oktatás. A kormány döntése megosztja mind a pedagógusokat, mind a szülőket, mind pedig a járványügyi szakembereket. (Egyesek egyenesen azt mondják, hogy most nem enyhíteni kellene a korlátozásokon, hanem sokkal célszerűbb volna rövid időre teljesen lezárni az országot.) Számos szülő attól tart, hogy gyermeke az iskolába visszatérvén könnyűszerrel elkaphatja a koronavírus-fertőzést, így aztán nem is szívesen engedné, hogy az ifjú tanuló újra közösségbe menjen. De vajon pontosan hány szülő tartaná otthon a gyermekét? Erről készített felmérést az íróként és bloggerként is ismert történelemtanár, Balatoni József, akinek az is a fülébe jutott, hogy az érettségizők közül sokan egyszerűen nem akarnak bemenni arra a pár hétre, ami még hátra van számukra az iskolából. A pedagógus 72 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalán tudakolta a szülőktől, hogy április 19-én visszaengedik-e gyermekeiket az iskolába. Több ezren válaszoltak neki.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk a végeredményt!

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.