Lifestyle

Nem a 20 ezres lesz a legnagyobb? Megérkezett a jegybank válasza arról, hogy lesz-e 50 ezres bankjegy a magas infláció miatt

Vajon megtörténhet, hogy letaszítják a "Deák igazolványt" a legnagyobb bankjegy trónjáról? Itt a válasz!

Küzdelem az infláció ellen

2022-re 11-12,6 százalékos inflációt jósol a jegybank, mindezt a több mint 20 éve nem látott drágulás mellett, amikor ugyanannyira magyar forintért mindössze hatod annyi terméket tudunk megvásárolni, mint egy évvel ezelőtt. Mostanra már mind megtapasztaltuk, hogy 10 ezer forint alatt nem igen jövünk ki még egy kis bevásárlásból sem, és akkor a havi nagy bevásárlásról még nem is beszéltünk.

Magas infláció és drágulás mellett a jegybank megteheti, hogy bevezet egy új bankjegyet, amivel segíti a készpénzforgalmat. Egy 50 ezres bankjeggyel számolva az az ember, aki 350 ezer forintot visz haza havonta a munkahelyéről, az 7 darab 50 ezres bankjegyet kapna. Időközben azonban a készpénzben történő bérkifizetés nagyon ritka lett, szóval felmerül a kérdés, hogy valójában mennyire lenne hasznos vagy éppen haszontalan az 50 ezres bankjegy bevezetése. A jegybank meg is válaszolta ezt a kérdést, azzal érvel, hogy az elektronikus és bankkártyás fizetés elterjedésével nincs szükség újabb bankjegyek bevezetésére, tehát egészen biztos, hogy mostanság nem lesz 50 ezres bankó. Pedig egy lelkes redditező már meg is tervezte, hogy nézne ki az 50 ezres, ezt ide kattintva megnézheted.

Forrás: 24.hu Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.